Reținut 24 de ore după ce a fost prins conducând fără permis și sub influența drogurilor. Are 16 ani

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.09.2023 - 22:30
Șofer de 16 ani prins drogat la volan Foto: Poliția Română (imagine cu rol ilustrativ)

Un tânăr de 16 ani a fost reținut după o acțiune a poliției rutiere pe străzile Capitalei. Acesta nu avea permis și conducea sub influența drogurilor.

SHARE

Un adolescent de 16 ani a fost prins de poliție conducând o mașină pe străzile din București fără a avea permis. De asemena era și sub influența substanțelor interzise. 

Noaptea trecută, în Capitală au fost mai multe evenimente rutiere, într-unul dintre cazuri fiind vorba despre un accident grav. 

Reținut 24 de ore după ce a fost prins conducând fără permis și sub influența drogurilor. Are 16 ani

Conform Brigăzii de Poliție Rutieră, ”la data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 00:10, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 5, au oprit pentru control un autovehicul condus de un tânăr în vârstă de 16 ani.

În urma testării preliminare cu aparatul Drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L., în vederea prelevării de mostre biologice.

Citește și: Un șofer care conducea drogat a lovit un pieton băut, în Slatina. Bărbatul a ajuns la spital

Totodată, din verificările efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reținerea tânărului în vârstă de 16 de ani pentru 24 de ore, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile”.

A băut apoi s-a răsturnat cu mașina

Tot ieri, în jurul orei 02:45, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident de circulație pe Șos. Mihai Bravu.

Conducătorul unui autovehicul în vârstă de 53 de ani, care se deplasa pe Șos. Mihai Bravu dinspre Str. Baba Novac către Str. Vatra Luminoasă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a lovit pereții Pasajului Muncii și s-a răsturnat pe plafon.

Citește și: VIDEO Un șofer prins drogat umbla cu sabia în mașină prin București. Era și nervos cu polițiștii

Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, bărbatul a fost condus la sediul I.N.M.L. pentru prelevarea de mostre biologice însă, deși avea obligația să se supună, acesta a refuzat.

În urma accidentului de circulație, a rezultat rănirea a două persoane, care au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reținerea bărbatului în vârstă de 53 de ani pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la recoltarea mostrelor biologice, faptă prev. și ped. de art. 337 din Codul Penal.

Se plimba cu mașina, fără permis

Și tot la data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 02:30, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 5, au oprit un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 27 ani.

Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat, persoana în cauză fiind condusă la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice.
Totodată, din verificările efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reținerea bărbatului în vârstă de 27 de ani pentru 24 de ore, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te