Adina Florea, propunerea pentru DNA: Eu nu știu ca numele meu să fi apărut într-un dosar penal

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.09.2018 - 16:55

Procuroul Adina Florea, noua propunere a ministrului Justiției pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție, a declarat joi că nu știe ca numele ei să fie în vreun dosar penal, dar nu exclude posibilitatea în legătură cu o anchetă care s-ar afla în rem.

SHARE

Totuși, Adina Florea a menționat, pentru Digi 24, că nu știe însă la ce s-ar putea referi acest dosar și nu a fost înștiințată în niciun fel.  „Eu nu știu să fi apărut numele meu în vreun dosar. Nimeni nu mi-a comunicat vreo calitate procesuală într-un dosar, dar nu exclud să fie începută urmărirea penală în  rem”, a declarat procurorul, care până acum și-a desfășurat cariera la Constanța.




Potrivit informațiilor obținute de G4Media.ro, nu există începută urmărirea penală pe numele Adinei Florea, ci este vorba de o urmărire in rem (pentru fapte) într-un dosar în care apar numele mai multor procurori din mai multe parchete din Constanța și Tulcea.

Nu știe încă ce va face

Aceasta a declarat că a primit cu „foarte multă emoție” anunțul că ministrul Tudorel Toader a ales-o pe ea dintre cei șase candidați pentru șefia DNA și a mărturisit că se simte „foarte onorată”. Ea crede că l-a convins pe ministru prin experiența profesională pe care o are, inclusiv în actul de conducere, dar și prin proiectul managerial pe care l-a depus.
Procurorul speră să obțină în continuare și încrederea colegilor din CSM, care trebuie să-i avizeze candidatura, etapă în procesul de numire al unui procuror-șef al DNA, potrivit Digi24.

Citește și Propunerea lui Toader la șefia DNA: Activitățile instituției depășeau limitele legii

Cu toate acestea, procurorul propus pentru șefia DNA a lăsat loc și unei oarecare doze de rezervă în ceea ce privește numirea sa definitivă în acest post, subliniind că procedura include mai mulți pași, inclusiv acordul președintelui Klaus Iohannis.

Întrebată cum privește această funcție, Adina Florea a răspuns: „Ca pe o provocare. Și rămânem la provocare, pentru că deocamdată sunt doar o propunere”. Vom vedea dacă se va materializa, a spus Adina Florea.

Citește și Adina Florea, șeful DNA propus: Sunt foarte emoționată 

Tatăl, consilier PSD

Tatăl Adinei Florea, consilierul județean Dumitru Florea, a declarat joi pentru Adevărul că este foarte mândru de nominalizarea fiicei sale pentru șefia DNA și și-a exprimat speranța că președintele Klaus Iohannis o va numi în funcție, adăugând că în mai puțin de trei luni ea va face ordine în structura anticorupție.

„Ştiu că are emoţii, va apărea în faţa lui Iohannis, despre care nu ştim ce gândeşte. Este un mare ‘dacă’. Dar ‘dacă’ va fi numită, o să vedeţi ce treabă face fata mea acolo! În nici trei luni o să facă ordine, că sunt probleme în DNA“, a declarat Dumitru Florea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te