Adina Florea, șeful DNA propus: Sunt foarte emoționată

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.09.2018 - 14:10
Adina Florea. Foto Ziua de Constanța

Ministrul Justiției a anunțat, joi, propunerea sa pentru postul de procuror șef al DNA, pentru care au existat sașe candidați.

SHARE

Update: „Sunt onorată și emoționată. Trebuie să îmi revin, pentru că am avut emoții mari, aproape că nu îmi găsesc cuvintele. Sper ca Secția pentru Procurori să aibă încredere în alegerea făcută de domnul ministru”, a spus Adina Florea.

Întrebată ce planuri de viitor are, procurorul a răspuns că este prea devreme acum pentru a le detalia.

„E atât de repede acum să vă spun ceva despre planuri. Înțeleg că proiectele s-au publicat, mai multe nu aș putea să vă spun acum. Sunt foarte emoționată”, a mai declarat procurorul Adina Florea. 

Vezi aici proiectul managerial al șefului propus al DNA.

_________________________________

Update: Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader, pentru funcția de șef al DNA, a anunțat, joi, Ministerul Justiției. Adina Florea vine de la Parchetul Curții de Apel Constanța. Timp de mai mulţi ani, Adina Florea a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, ulterior ocupând şi funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

„În urma desfăşurării procedurii de selecţie care a avut loc în perioada 6 august - 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiţiei, vă aducem la cunoştinţă faptul că propunerea ministrului justiţiei Tudorel TOADER pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este doamna Adina FLOREA. În conformitate cu dispoziţiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, urmează ca această propunere să fie transmisă Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obţinerii avizului consultativ, şi ulterior, Preşedintelui României, domnul Klaus IOHANNIS, pentru numirea în funcţie”, se arată în anunţul publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Adina Florea a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ţinuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat soluţia, potrivit Mediafax.

Adina Florea a constatat că nu au fost administrate probe, desfiinţând aspectele reţinute de subalternul său, care şi-a motivat soluţia de neîncepere a urmăririi penale (NUP) în cazul Mazăre, invocând faptul că "ţinuta purtată de Radu Ştefan Mazăre la show-ul la care a participat era o simplă imitaţie a uniformelor militare din perioada anilor celui de-al doilea Război Mondial care, din punct de vedere strict al designului, nu are nimic de aface cu nazismul", declarau la acea vreme, surse judiciare.

 

____________________

„Au fost finalizate interviurile pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef DNA! Joi, 06.09.2018, la orele 13.00, pe pagina de internet a MJ, vom face cunoscută propunerea pentru procurorul-şef DNA, precum şi programele de management", a scris Tudorel Toader, marţi, pe pagina sa de Facebook.
Ministrul Justiției a precizat miercuri seară că nu va discuta cu preşedintele Klaus Iohannis despre persoana pe care o va propune şi că anunţul va fi făcut la ora 13.00.
Interviurile susţinute de cei şase candidaţi pentru postul de procuror-şef al DNA s-au desfăşurat luni şi marţi la Ministerul Justiţiei.  Astfel, luni au fost chemați primii trei candidaţi declaraţi admişi - Sorin Armeanu, Andrei Bodean şi Adina Florea, iar marţi au fost programaţi procurorii Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea şi Paula Tănase, potrivit News.ro.
Adina Florea este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Timp de mai mulţi ani, Adina Florea a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, ulterior ocupând şi funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Sorin Armeanu este prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui iar Gabriela Scutea este fost procuror general adjunct al României şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei.
Andrei Bodean are 38 de ani şi este procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. El a instrumentat mai multe dosare vizându-l pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu.
Paula Tănase are 47 de ani şi este procuror la Parchetul Curţii de Apel Galaţi, iar anterior, începând cu 2009, ea a lucrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.
Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi este procuror la Secţia Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Propunerea/propunerile ministrului justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui, în vederea numirii în funcţia de conducere.
Prima selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA a început în 9 iulie, imediat după anunţul privind semnarea decretului de către preşedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi. Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost declarați ca fiind incopatibili.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te