Procurorii ar fi aflat din presă despre transferul lui Mario Iorgulescu la un spital din străinătate

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 23.09.2019 - 16:40
Mario Iorgulescu

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-au deplasat încă de joi la spital pentru a-l audia pe Mario Iorgulescu şi pentru a fi pus sub învinuire, însă medicii au precizat că nu este indicat, deoarece nu îi permite starea de sănătate, potrivit Mediafax.

SHARE

Medicii de la Spitalul Elias au anunţat că, la cererea familiei şi contrar recomandărilor cadrelor medicale, Mario Iorgulescu a fost transferat pentru tratament, luni dimineaţă, la un spital din străinătate.

Parchetul nu a fost informat oficial cu privire la transferul lui Mario Iorgulescu, însă tânărul putea părăsi ţara deoarece nu există nicio măsură preventivă pe numele lui. Procurorul de caz a fost anunțat, dar abia după ce a fost făcut transferul, iar Parchetul ar fi aflat din presă despre decizia familiei.

„În cursul zilei de vineri, 20 septembrie 2019, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, reprezentanţii Spitalului Elias au transmis foaia de observaţie medicală a pacientului, întocmită până la momentul respectiv. În dimineaţa acestei zile, procurorul de caz a fost informat telefonic cu privire la faptul că este în curs procedura de transfer a pacientului la o clinică din Uniunea Europeană, context în care a fost solicitată o informare scrisă din partea Spitalului Elias referitoare la procedura de transfer realizată. 

Până la acest moment, informarea solicitată nu ne-a fost comunicată. Precizăm că actele şi măsurile necesare soluţionării cauzei au avut în vedere şi starea gravă de sănătate a suspectului, astfel cum a fost evaluată de către medicii din cadrul Spitalului Elias, iar transferul acestuia la o clinică din afara ţării nu împiedică desfăşurarea în continuare a urmăririi penale”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul București într-un comunicat.

Acum două săptămâni, Mario Iorgulescu a fost internat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Elias de către un echipaj SMURD, ca victimă a unui grav accident rutier. Starea sa este, în continuare, gravă. Fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu, care se deplasa cu un autoturism marca Aston Martin pe Şoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanţa, a pierdut atunci controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat tot în vârstă de 24 ani, care a murit pe loc.

Mario Iorgulescu avea o concentraţie 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză şi de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. De asemenea, tânărul consumase cocaină, au stabilit medicii de la Institutul Naţional de Medicină Legală. Fiul preşedintelui LPF a rămas şi fără permisul de conducere în urma accidentului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te