Radu Mihaiu neagă că îl finanțează pe primarul pro-rus din Chișinău. „Sunt bani, dar nu am aprobat”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.04.2022 - 11:55
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, nu precizeazîă dacă va bloca finanțarea proiectului lui Ion Ceban/ FOTO: Facebook:

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, susține că instituția sa nu a aprobat pentru moment finanțarea Consiliului Municipal de Tineret din Chișinău, un proiect al primarului pro-rus Ion Ceban, pe care-l acuză că face un „face un flick flack comunicațional”.

SHARE

Mihaiu punctează, însă, pe Facebook, că există bani în acest sens, dar că nu au fost îndeplinite deocamdată condițiile legale de acordare a ei. 

„Primaria sectorului 2 are prinsă în buget o sumă pe care ar putea să o aloce ca finanțare cetățenilor moldoveni din Pretura Botanica (primăria uneia dintre unitățile administrative ale Chișinăului, unde se află Consiliul Municipal de Tineret- n.red.)”, spune primarul.

El insistă că instituția pe care o conduce, „nu a decis acordarea acestei finanțări, pentru ca deocamdată nu am primit documentație de finanțare”, dar nu punctează dacă se opune unui astfel de demers.

Edilul adaugă că „Primaria sectorului 2 este înfrățita cu Pretura Botanica, un fapt instituțional absolut normal”.

„Această finanțare nu poate fi decisă decât de către Consiliul local, în sedință publică, nu o poate decide primarul din pix. Ca să concluzionez: domnul Ceban acceptă o finanțare care nu a fost decisă de Primăria sectorului 2. Practic, face un flick flack comunicațional”, a susținut Mihaiu.

Ulterior, Radu Mihaiu a concluzionat:

„OK, sper că a înțeles toată lumea:

1. Nu s-a decis finanțarea.
2. Colaborarea este strict instituțională.
3. Restul e fum comunicational.

Vă mulțumesc.”

Donație de 200.000 de euro

Newsweek România a scris că Primăria sectorului 2 al Capitalei a donat Primăriei Chișinău aproximativ 1 milion de lei (circa 200.000 de euro) pentru renovarea unui imobil destinat Centrului Municipal pentru Tineret.

Inițiativa aparține lui Ion Ceban, actualul primar al Chișinăului, un politician pro-rus, care „a uitat” să taxeze public invadarea Ucrainei de către forțele militare ale Moscovei.

Ceban a fost ales primar din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), o unealtă politică a Rusiei peste Prut, care l-a susținut pe Igor Dodon la prezidențiale, împotriva Maiei Sandu.

Această situație anormală a fost semnalată pe Facebook de către consultantul politic, Cristian Hrițuc, bun cunoscător al realităților politice din Republica Moldova.

„Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, s-a gândit să finanțeze primăria pro-rusului Ion Ceban cu 1 milion de lei, circa 200.000 euro. Informația privind suma o am din Chișinău. În România, pe site-ul primăriei nu am găsit suma care se alocă Chișinăului.

Citește și: EXCLUSIV Primarul pro-rus din Chișinău își finanțează proiectele din banii bucureștenilor

Primarul USR probabil habar nu are în ce scop va folosi banii Ceban. El știe că banii vor fi folosiți pentru Centrul de Tineret. Doar că, mai exact, banii se vor duce la Centrul de Tineret unde se strâng tinerii din PSRM să socializeze.

Nu știu câte centre de tineret sunt în Sectorul 2, cât a finanțat primarul Mihaiu activitatea de acest gen în București, dar știu sigur că, pe banii contribuabililor români, este ajutat un primar pro-rus, care nu a scos un cuvânt împotriva agresiunii ruse din Ucraina și care are sforile la Moscova.

Ion Ceban poate să își mai treacă în palmares un <<primar român fraierit>>, iar atunci când va candida la președinția R. Moldova, să scoată toate aceste informații și să se prezinte drept omul acceptat de România.

Ion Ceban este <<noua cale>> aleasă de Moscova în R. Moldova, după ce rușii s-au prins că nu mai merge cu vechea strategie. Poate înțelege asta si primarul USR și mai ales poate înțelege că, în plan extern, el reprezintă și Statul român.

Dacă nu înțelegi Republica Moldova, nu înțelegeți politica de acolo, măcar întrebați si voi la MAE, întrebați ONG-urile care lucrează în zona aia, ziariștii care se pricep. Nu uitați că USR are un acord cu PAS. Puneți mâna pe telefon și sunați-vă partenerii politici de acolo”, a scris Hrițuc pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te