Primăria Sectorului 1 va planta 50.000 de arbori pe marginea arterelor și în stațiile de autobuz

DE Miruna Moldoveanu | 12.03.2021 - 15:36
Primăria Sectorului 1 va planta arborii și în zona trecerilor pentru pietoni/FOTO: Facebook/Clotilde Armand

Primăria Sectorului 1 informează că va planta 50.000 de arbori pe marginea arterelor, în proximitatea staţiilor de autobuz şi a trecerilor de pietoni, precum şi în cadrul unor mini-păduri urbane şi perdele forestiere.

SHARE

„Arbori pe marginea arterelor, staţii de autobuze şi treceri de pietoni umbrite natural, mini-păduri urbane şi perdele forestiere la marginea Sectorului 1. Toate acestea sunt incluse în proiectul 'Plantare 50.000 arbori', care urmează se fie demarat de Primăria Sectorului 1. Proiectul se referă la 50.000 de arbori noi, excluzând replantările (înlocuiri de arbori uscaţi) sau mutările unor copaci plantaţi în spaţii inadecvate", precizează administraţia locală, într-un comunicat de presă.

Citește și: Legătura dintre cartelul Jalisco Nueva Generacion din Mexic și Hell's Angels din România

În prima etapă a proiectului vor fi plantaţi cu prioritate arbori în alveolele goale din aliniamentele stradale şi vor fi create perdele de arbori în zonele de protecţie CFR. Angajaţii administraţiei locale au demarat deja acţiunea de inventariere a alveolelor goale, menţionează sursa citată.

Primăria Sectorului 1 încearcă să transforme Bucureștiul într-un „oraș verde”

"Avem nevoie de un oraş verde în care nivelul de poluare să fie cât mai mic. Vom planta 50.000 de copaci care vor îmbunătăţi substanţial standardul de viaţă al comunităţii locale pentru că fiecare arbore plantat este o investiţie în sănătatea noastră şi a generaţiilor viitoare", a declarat primarul Clotilde Armand, citată în comunicat.

Citește și: Opt asemănări între Meghan Markle și Prințesa Diana, mama prințului Harry

Pentru derularea proiectului, Primăria Sectorului 1 va colabora cu Ministerul Culturii, instituţia care eliberează avizele pentru plantări de arbori în zonele protejate, precum şi cu Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti.

"Am deschis deja pentru cetăţeni, la sfârşitul anului trecut, Parcul Elisabeta Rizea din zona Piaţa Presei Libere şi am inaugurat primul sector din promenada verde, o zonă fără maşini şi fără poluare. Îmi doresc ca, la sfârşitul acestui mandat, Sectorul 1 să fie insula verde a Bucureştiului, în care cetăţenii să respire un aer curat şi în care să aibă la dispoziţie infrastructura necesară pentru a practica transportul durabil", a precizat primarul Sectorului 1, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.