Primăria Alba Iulia a investit 80.000 € într-un ponton pe Mureș. Acum e plin de gunoaie și bălării

DE Alin Crișan | 02.08.2023 - 19:27
Pontonul de pe râul Mureș în care Primăria Alba Iulia a investit peste 80.000 de euro e plin de gunoaie și bălării - Foto: AlbaPress

Pontonul de pe malul râului Mureș, din cartierul Partoș din Alba Iulia, în care Primăria Municipiului Alba Iulia a investit peste 80.000 de euro, este mai mereu plin de deșeuri.

SHARE

Debarcaderul de pe malul râului Mureș, în care Primăria Municipiului Alba Iulia a investit peste 80.000 de euro, este neîntreținut și mai mereu plin de deșeuri.

Primăria Alba Iulia a investit 80.000 € într-un ponton pe Mureș

Ce s-a dorit a fi o zonă de agrement pentru cetățenii orașului Alba Iulia, pontonul a ajuns un adevărat focar de infecție din cauza deșeurilor aduse de ape care se acumulează în această zonă. Problema este una extrem de importantă, deoarece reziduurile amenință mediul înconjurător și pot pune în pericol sănătatea oamenilor.

Citește și: Apariție rară în România! O barză neagră a fost surprinsă „la scăldat” într-o pădure din Apuseni

În imagini se poate observa cum zona turistică este acaparată de diverse deșeuri ca plastic, sticlă, metal, dar și deșeuri lemnoase și alte materiale.

De asemenea, zona are un aspect neîngrijit, arătând ca un loc lăsat în paragină. La intrarea pe ponton turiștii sunt așteptați de un buștean uscat aruncat pe margine, iar buruienile, înalte și de jumătate de metru, „străjuiesc” debarcaderul, potrivit albapress.ro.

Investiție de peste 80.000 de euro

În urmă cu trei ani Primăria Alba Iulia încheia un acord de parteneriat cu Administrația Națională Apele Române, necesar pentru construirea zonei de agrement și debarcader pe malul râului Mureș, la Partoș.

Investiţia a fost bugetată de consiliul local, în trimestrul I, cu suma de 368.300 lei, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 407.159 lei.

Citește și: VIDEO Momentul în care rachete ucrainene HIMARS distrug cinci unități de luptă ruse

Debarcaderul face parte dintr-un proiect de revitalizare a zonei râului Mureș din cartierul Partoș. Mai exact, Primăria încearcă să amenajeze un spațiu de agrement care să fie folosit atât de cetățeni, dar și de sportivii clubului municipal, sportivi ai secției de kaiac canoe.

S-a rupt sub greutatea unui cal

În urmă cu un an, pontonul a fost rupt sub greutatea unui cal.

Potrivit ISU Alba, detașamentul de pompieri Alba a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui animal, în Partoș, municipiul Alba Iulia. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, animalul era căzut/blocat în zona pontonului de pe Râul Mureș, necesitând extragerea acestuia de către pompierii militari.

Citește și: Orban: Măsurile de reducere a cheltuielilor publice anunţate de Ciolacu sunt „apă de ploaie”

Acesta a fost extras în condiții de siguranţă, ulterior fiind predat proprietarului. Mai exact animalul a fost prins cu chingi și ridicat cu o autospecială a pompierilor din Alba Iulia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te