Secretarul general PSD propune o rocadă în guvern între Vasilescu și Laufer

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 20.11.2018 - 15:00
Codrin Ștefănescu l-a atacat pe Klaus Iohannis. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu l-a acuzat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis de „sabotare continuă a intereselor româneşti”, după ce şeful statului a refuzat decretele de numire în funcţiile de miniştri pentru Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer.

SHARE

„Este inadmisibil modul în care se comportă preşedintele României. Aici vorbim de sabotarea continuă a intereselor româneşti. Cum poţi să refuzi nişte miniştri fără nişte explicaţii pentru români. Adică pe ce considerente refuzi? Totuşi declaraţiile astea halucinante trebuie să se oprească odată şi dl Iohannis să intre în limitele constituţionale. Ce motiv are s-o refuze pe Olguţa Vasilescu? Când vorbim de Iohannis există riscuri. Într-o ţară normală nu s-ar fi petrecut aşa ceva niciodată, dar noi ne-am obişnuit cu reacţiile dl Iohannis. Ba să susţină abuzurile. (...) Când coaliţia de guvernare propune ceva nu faci decât să iei act”, a susținut la Antena 3 secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.
 Politicianul, cunoscut ca personajul din cadrul PSD folosit pentru a avansa pe piață propuneri controversate, a afirmat că o variantă de lucru ar fi ca Partidul Social Democrat să-i propună tot pe cei doi, dar să inverseze ministerele. Astfel, Ilan Laufer, un personaj fără experiență, ar urma să fie propus la Ministerul Transporturilor, iar Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării.
Citește și: Remaniere. Aruncați din guvernele Grindeanu și Tudose, buni pentru executivul Dăncilă
„Se pot face multe lucruri, putem inversa să propunem pe Olguţa la Dezvoltare şi Ilan la Transporturi şi să nu poată refuza. În orice caz suntem şocaţi. Olguţa Vasilescu e unul dintre cei mai buni manageri pe care i-am avut. Nu sunt schimbătoare vremurile şi oamenii de partid sunt oameni competenţi. În funcţie de ce ne-am propus trebuie să apăsăm un pic pe acceleraţie, pentru că în ultima perioadă am tot fost şicanaţi de dl Iohannis, de grupurile #rezist şi de rezoluţia în PE şi de grupurile în Parlamentul European”, a adăugat Ştefănescu.
Citește și: Iohannis a refuzat numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.