Președintele Societății Premiului „Carol cel Mare”: Iohannis n-a devenit peste noapte un naționalist

DE Mircea Marian | Actualizat: 20.05.2020 - 19:08
Jürgen Linden și Klaus Iohannis Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Consiliului Director al Societății pentru conferirea Premiului Internațional „Carol cel Mare” al orașului Aachen, Jürgen Linden, a declarat pentru cotidianul Aachener-Zeitung că ceremonia pentru acordarea premiului a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

SHARE

„Sunt absolut convins că președintele României este un pro-european convins”, a declarat Jürgen Linden.

Declarațiile recente sunt polemici, dar sunt declarații politice, a apreciat Linden, care a arătat că uneori „în politică se exagerează”.

„Klaus Iohannis nu a devenit peste noapte naționalist”, a susținut președintele Consiliului Director al Societății pentru conferirea Premiului Internațional „Carol cel Mare”.

Acordarea premiului nu este condiționată de aceste declarații. „Acestea au fost analizate, dar nu modifică decizia acordării premiului”, a mai precizat Linden.

Linden a fost critic cu PSD, afirmând că acest partid este „căsătorit cu corupția”. Linden a menționat faptul că el însuși este socialist.

Premierul conferit lui Klaus Iohannis ar putea să fie primit de acesta într-o ceremonie organizată la Aachen în toamnă, dacă situația epidemiologică o va permite.

Președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să primească, la 21 mai 2020, în orașul german Aachen, Premiul Internațional ”Carol cel Mare” pentru unitatea Europei, conform unei decizii a Societății Premiului Internațional ”Carol cel Mare” al orașului Aachen anunțate la 14 la decembrie 2019.

Declarația lui Linden, publicată într-un zir din Aachen, vine în ziua în care CNCD l-a amendat pe Iohannis cu 5000 de lei pentru că a spus: “„Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD).

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD!

Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?“. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.