Preotul clujean care a împărtășit credincioșii cu aceeași linguriță a scăpat de dosarul penal

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 20.06.2020 - 21:39

Preotul clujean, care în plină pandemie a împărtășit credincioșii cu aceeași linguriță, a scăpat de acuzația de zădărnicirea combaterii bolilor. Parcehtul de pe lângă Judecătoria Cluj anunță că a clasat dosarul.

SHARE

În luna aprilie, în spațiul public au apărut filmări în care se putea vedea că preotul i-a împărtășit cu aceeași linguriță pe credincioșii prezenți la slujba din Vinerea Mare, de la Catedrala din Piața „Avram Iancu”, scrie G4Media.ro

Evenimentul a avut loc la câteva zile după prelungirea stării de urgență cu încă o lună, pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

„În raport cu situaţia de fapt, se constată că acuzaţiile aduse preotului Marian Bogdan-Sergiu, cuprinse în denunţul formulat la data de 20.04.2020 nu sunt întemeiate prin raportare la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. (…) Anterior analizării elementelor constitutive ale infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor raportate la situaţia de fapt reţinută mai sus se constată că în mod eronat s-a precizat în denunţul penal că activitatea religioasă din Vinerea mare de la Biserica Ortodoxă „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca, la care au participat un număr de aproximativ 20 de persoane, ar fi avut loc în data de 18 aprilie, în realitate, aceasta desfăşurându-se cu o zi înainte, respectiv pe 17 aprilie 2020. (…) Constatăm că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (…), soluţia legală şi temeinică fiind aceea a clasării”, se arată în Ordonanţa de clasare emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

În motivare se arată, printre altele, că „este mai mult decât evidentă lipsa elementelor constitutive ale infracţiunii prevăzute de art. 352 alin. 1 C. p., deoarece din materialul probator administrat nu rezultă faptul că preotul slujitor al Bisericii „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca sau orice altă persoană dintre cele care au participat la oficierea slujbei era supusă la data de 17.04.2020 ori 19.04.2020 vreunei măsuri de carantinare sau spitalizare”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.