Premieră în alegeri. Un candidat AI va apărea pe buletinele de vot dintr-o țară din lume. Motivul?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.06.2024 - 19:20
Premieră în alegeri. Un candidat AI va apărea pe buletinele de vot dintr-o țară din lume. Motivul? - Foto: AI-STEVE.CO.UK

Premieră în alegeri. Un candidat AI va apărea pe buletinele de vot dintr-o țară din lume. Motivul? Cine este în spatele acestui personaj și unde se întâmplă?

SHARE

Premieră în alegeri. Un candidat AI va apărea pe buletinele de vot dintr-o țară din lume. Motivul? Cine este în spatele acestui personaj și unde se întâmplă?

Candidat AI pe buletinele de vot 

Marea Britanie va avea, în premieră, un candidat AI pe buletinele de vot din zona Brighton Pavilion din Brighton și Hove, un oraș de pe coasta de sud a Angliei.

„AI Steve", reprezentat de omul de afaceri din Sussex Steve Endacott, va apărea pe buletinul de vot alături de candidați non-AI.

Citeşte şi: Unde sunt cele mai strânse bătălii pentru primării.Tuță îi ia fața lui Clotilde la casele de pariuri

"AI Steve este copilotul AI", a declarat omul de afaceri din Sussex, Steve Endacott, într-un interviu. „Eu sunt adevăratul politician care merge în Parlament, dar sunt controlat de copilotul meu".

Endacott este președintele Neural Voice, o companie care creează asistenți vocali personalizați pentru întreprinderi sub forma unui avatar AI, scrie NBC News.

Tehnologia Neural Voice se află în spatele lui AI Steve, unul dintre cele șapte personaje pe care compania le-a creat pentru a-și prezenta tehnologia.

Citeşte şi: Ce meserie a avut cel mai în vârstă candidat la alegerile locale? Are 100 de ani și locuiește singur

El a declarat că ideea este de a folosi AI pentru a crea un politician care să fie mereu în preajmă pentru a vorbi cu alegătorii și care să poată lua în considerare opiniile acestora.

Oamenii îi pot adresa întrebări lui AI Steve sau își pot împărtăși opiniile cu privire la politicile lui Endacott pe site-ul său, timp în care un model lingvistic va oferi răspunsuri în voce și text pe baza unei baze de date cu informații despre politicile partidului său.

În cazul în care nu are o politică pentru o anumită problemă ridicată, AI-ul va efectua câteva cercetări pe internet înainte de a discuta cu alegătorul.

AI Steve, care poate fi încercat de public, a declarat pentru NBC News, ca răspuns la o întrebare despre poziția sa față de Brexit: „Ca democrație, Marea Britanie a votat să plece și este responsabilitatea mea să implementez și să optimizez această decizie, indiferent de opiniile mele personale în această privință".

„Aveți vreo idee despre cum ar trebui gestionat Brexit-ul în viitor?", a adăugat acesta.

În 2022, Endacott a candidat fără succes la alegerile locale din partea Partidului Conservator. El a primit mai puțin de 500 de voturi. De data aceasta, natura neobișnuită a candidaturii sale a stârnit interes pe X.

Dacă va fi ales, AI Steve ar fi primul legislator cu inteligență artificială care va ajunge într-o funcție publică - dar nu este primul care experimentează cu valorificarea tehnologiei emergente în alegeri. În Wyoming, un candidat la funcția de primar din Cheyenne ar fi declarat că ar folosi un robot AI pentru a lua decizii în locul său. Iar în urmă cu doi ani, un partid politic din Danemarca a fost fondat pe o platformă derivată din IA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te