PREMIERĂ Iașiul ar putea avea un hub dedicat industriilor creative

DE Elena Andrei | 04.02.2021 - 20:17
sursă Facebook

Federatia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) și-a declarat intenția de a dezvolta, în parteneriat cu Primăria Iași, primul hub dedicat exclusiv industriilor creative.

SHARE

Proiectul cultural „CREATIVE HUB”, denumit in mod conceptual Iasi Creative Space își propune să creeze un spatiu experimental temporar cu deschidere natională și conectivitate internatională, care să conecteze industriile creative într-un spatiu adecvat susținerii ideilor tinerilor cu ajutorul antreprenorilor din industriile respective și să susțină arta, în toate formele ei.

„Ne dorim sa oferim industriilor creative din Iasi un spatiu care sa faciliteze contactul direct, schimbul de idei, practica, dezvoltarea de competente etc. Un spatiu de conectare a jucatorilor consacrati de pe piata industriilor creative cu tinerii creativi, cu start-up-urile inovative, obiectul fiind crearea de produse inovative cu valoare adaugata mare, dar si valente culturale educative si de dezvoltare a abilitatilor de invatare, educare si experimentare. Toate acestea avand ca scop investitia pe termen lung in comunitatea ieseana,” a declarat Irina Schrotter, presedinte FEPIC.

Proiectul calcă pe urmele exemplelor lansate în București de către The Institute si CCC ( Centrul cultural clujean) propunandu-și organizarea și desfasurarea unei agende care sa cuprinda un numar important de evenimente și ateliere din zona culturala.

Primul obiectiv este identificarea unui spatiu care sa poata găzdui în viitor un centru modern pentru industriile creative pe care sa-l construim accesand fonduri europene, private si publice. Iași Creative Space dorește crearea de trafic cultural precum si un procent de rezidente și are ca obiectiv final demonstrarea utilitatii unui asemenea spatiu creativ intr-un oras universitar de talia Iasului.

În primele doua luni de la lansare acest spațiu ar trebui să găzduiască o serie de evenimente precum: Filit, Romanian Creative Week, Perform (Festival de teatru si arta performativa independenta), tabere de creatie muzicala si un studio de productie virtuala.
Alegerea unui spatiu potrivit cu activitatile desfasurate si care la randul lui sa transmita creativitate este extrem de importanta, asa încât sustinerea oferita de autoritatile locale este esentiala in acest demers.

Partenerii initiatori ai proiectului cultural Iasi Creative Hub sunt: Asociatia Industrii Creative, Asociatia Romana de Film si Televiziune - Creative Romanian Film Makers, agentia de inovatie digitala CODE932, Digital Innovation Zone, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret din Iasi - FONTIS, agentia digitala de user experience si consultanta digitala Grapefruit, Muzeul National al Literaturii Romane Iasi, Universitatea Nationala de Arte „George Enescu”, Uniunea Artistilor Plastici din Romania - Filiala Iasi, UPFR – Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania.

Federatia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) este singura federatie patronala reprezentativa la nivel national ce activeaza in sectorul Industriilor Creative si s-a infiintat in Iasi, in august 2011. FEPIC este reprezentata la nivelul Consiliului de Export al Romaniei. Patronatele individual, dar si Federatia, sunt afiliate Uniunii Generale a Industriasilor din Romania si au astfel reprezentativitate nationala conform legii patronatelor. In paralel, patronatele si/sau federatia sunt afiliate sau in curs de afiliere la organismele nationale si europene in domeniu (ANEIR, Innovation Network Europe, European Creative Initiative etc.). Scopul imediat pentru care a fost infiintata Federatia Patronatelor din Industriile Creative ste acela de a face din acest domeniu economic, unul recunoscut si cu un aport economic semificativ in Romania.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te