Prefectul Capitalei: Primăria Sectorului 1 îşi asumă plata directă a sortatorilor de deşeuri

DE Valentin Mirică | Actualizat: 10.06.2021 - 17:18

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a informat, joi, că Primăria Sectorului 1 îşi asumă plata directă a sortatorilor de deşeuri, după ce a identificat o soluţie prin care va putea achita parţial sau chiar total datoriile pe care Romprest le are către aceştia.

SHARE

"Sectorul 1 a identificat o soluţie prin care va putea achita parţial sau chiar total poate datoriile pe care prestatorul le are către sortatori, în aşa fel încât să nu mai existe un blocaj. Sectorul 1 îşi asumă plata sortatorilor în mod direct, în aşa fel încât să degreveze prestatorul de această obligaţie şi să-i permită să presteze serviciul fără niciun fel de opriri. Prestatorul, sunt sigur, va aprecia acest gest şi îşi va desfăşura serviciile în continuare, fără niciun fel de probleme. Înţeleg că prestatorul este pe străzi şi îşi îndeplineşte obligaţiile", a afirmat Stoica, într-o declaraţie de presă.

Citește și: De ce primarii, parlamentarii sau miniștrii pot cumula pensia cu salariul. Explică Turcan și Cîțu

El a menţionat că Primăria Sectorului 1 a asigurat că are fondurile necesare. "Aceste sume sunt refacturate către Primărie, iar, pentru că între cele două părţi - prestator şi sortator - a intervenit un blocaj financiar, Primăria şi-a luat această sarcină de a achita direct către sortator această factură, care, în mod normal, trecea prin intermediul prestatorului", a explicat Alin Stoica.

Potrivit prefectului, din punct de vedere legal, există posibilitatea ca Primăria Sectorului 1 să poată să se subroge în drepturile creditorului, ale companiei Romprest.

Stoica a menţionat că unul dintre sortatori, Iridex, a anunţat că ar urma să suspende relaţia cu Romprest, aspect ce ar fi putut să creeze un blocaj, dar Primăria Sectorului 1 îşi asumă şi relaţia cu Iridex, deci lucrurile "ar trebui să meargă înspre bine".

El a subliniat că a cerut tuturor organismelor de control (DSP, Agenţia pentru Mediu, Garda de Mediu) să monitorizeze zilnic situaţia din Sectorul 1 şi, în cazul în care apare orice ameninţare la adresa sănătăţii populaţiei, să anunţe de îndată Instituţia Prefectului pentru a putea să ia măsuri de urgenţă.

Conform Prefectului, în condiţiile în care Garda de Mediu mai are în lucru două rapoarte, dacă se schimbă situaţia de pe teren, se poate schimba şi decizia pe tema unui acord pentru instituirea stării de alertă.

Întrebat de jurnalişti despre decizia Judecătoriei Sectorului 1 de a admite o cerere a Romprest care poate duce la executarea silită a Primăriei Sectorului 1, Alin Stoica a răspuns: "Ştiu că există litigii între Romprest şi Sectorul 1, iar litigiile trebuie să-şi urmeze calea firească. Orice fel de hotărâri ale instanţelor vor trebui executate, dacă Sectorul 1 are de plătit astfel de datorii, trebuie să plătească".

Citește și: Pensionat la 45 ani, viitorul deputat PSD Coarnă - pensie: 5.000 lei, leafa de sindicat: 14.700 lei

El a menţionat, totodată, că Garda de Mediu nu a amendat Romprest. "Nu am primit nimic referitor la controlul la Primăria Sectorului 1", a adăugat Alin Stoica. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te