Prefectul Capitalei: Bucureştiul nu intră în carantină. Popești-Leordeni și Tunari intră de vineri

DE Elena Andrei | 19.03.2021 - 20:24
Foto: playtech.ro

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că Bucureştiul nu va intra în carantină, dar se vor înmulţi controalele în weekend în mall-uri şi pieţe.

SHARE

Bucureştiul are o incidemţă de 4,6 la mia de locuitori şi 1031 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.

„Deocamdată măsurile pe care le aplicăm în Bucureşti sunt cele pe care le ştim. Ce am facut în plus săptămâna aceasta a fost să discut cu o serie de autorităţi pentru a întări controlul cu scopul ca aceste măsuri să fie implementate mai bine,” a spus Alin Stoica la Aleph News.

Filtre de poliție dinspre Ilfov spre București

Prefectul a adăugat că duminică va avea loc un comitet pentru situaţii de urgenţă pentru prelungirea măsurilor.

„Am cerut de la DSP Bucureşti propuneri. Propunerea lor este ca deocamdată să rămânem în această situaţie şi să continuăm întărirea controlului,” a adăugat Alin Stoica.


Prefectul Alin Stoica a vorbit a spus că există o colaborare între poliţia Bucureşti şi Ilfov pentru stabilirea unor filtre, prin care se încearcă prevenirea intrărilor masive dinspre Ilfov de persoane infectate. 

Popești-Leordeni și Tunari, carantină 14 zile

Orașul Popești-Leordeni și comuna Tunari intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de vineri seară, ora 22.00, informează Prefectura Ilfov.

Alte trei localități din județul Ilfov - Berceni, Brănești și Otopeni au intrat în carantină pentru 14 zile, începând de joi seară, de la ora 22:00, după ce rata de infectare a trecut de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Anterior, această măsură fusese luată pentru alte cinci: Bragadiru, Ciochina, Chiajna, Dobroești și Cornetu.

 

Citește și

Încă un vârf COVID: 5.593 de cazuri noi, 143 de decese și 1.313 de pacienți la ATI

Amenzi de 7 milioane de lei pentru 32.000 de firme care n-au respectat măsurile anti-COVID


Ilfov a ajuns pe primul loc în topul incidenței cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, cu o rată de infectare raportată vineri de 6,37 față de 5,79 cu o zi înainte.

Creșterea este rapidă în județ, indicele fiind de 5,35 acum două zile și 4,85 în urmă cu trei zile. Ilfov a raportat vineri 379 de cazuri noi.

În perioada carantinei este interzisă intrarea sau ieșirea din localitate. Acest lucru este permis doar în baza unei declarații pe propria răspundere, din motive întemeiate, sau a declarației de la angajator. Cele două documente pot fi descărcate aici.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.