Poţi să scoți sau nu bani cash de pe cardul de energie? „Nu e treaba noastră. E a MIPE”

DE Alin Crișan | Actualizat: 10.02.2024 - 13:42
Poţi să scoți sau nu bani cash de pe cardul de energie? „Nu e treaba noastră. E a MIPE” - Foto: Ziarul de Iași/ Imagine cu caracter ilustrativ

Poţi să scoți sau nu bani cash de pe cardul de energie? Situația și informațiile contradictorii au creat confuzie în rândul beneficiarilor acestui sprijin.

SHARE

O informaţie apărută, recent, în spaţiul public legată de posibilitatea încasării banilor din cardurile de energie a creat o mare confuzie în rândul beneficiarilor acestui sprijin. Şi, pe bună dreptate. Nici măcar angajaţii Poştei Române şi ai Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) nu cunosc noutăţile legislative.

Poţi să scoți sau nu bani cash de pe cardul de energie? „Nu e treaba noastră. E a MIPE”

În timp ce unii au spus că sunt “dezinformări”, alţii au declarat direct că nu există această posibilitate, pentru ca, ulterior, să revină cu un alt răspuns. Contradictoriu, desigur...

Informaţii contradictorii şi neclare despre cardurile de energie, încurajate de instituţiile statului!

Cu toate că, de două săptămâni circulă, în spaţiul public, informaţia potrivit căreia se pot încasa bani din cardurile de energie, în anumite condiţii, preluată de mai toate cotidianele, televiziunile naţionale şi agenţiile de presă, inclusiv de Ziarul de Iaşi, unii angajaţi ai Poştei Române şi ai Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) habar nu au despre ce este vorba, dacă există într-adevăr această lege sau cum se aplică! 

Cum am ajuns la această concluzie? În urma unui articol publicat recent, în ZdI, despre posibilitatea încasării banilor din cardurile de energie, în anumite condiţii, mai mulţi beneficiari ai acestui sprijin au fost la ghişeele oficiilor poştale din Iaşi şi au întrebat dacă pot primi banii în numerar, pentru decontarea lemnelor, aşa cum scrie la ziar. Răspunsul a fost că: “Nu”.

“Am citit în ziar că putem primi banii în mână dacă am luat lemne şi m-am dus cu factura la poştă şi mi-a zis că nu e adevărată informaţia.

Că e greşită informaţia. Că e dezinformare”, ne-a transmis o cititoare a ZdI. Am contactat, la rândul nostru, reprezentanţi ai Oficiului Judeţean de Poştă Iaşi, pe care i-am întrebat despre această noutate legislativă, şi ni s-a spus acelaşi lucru. “Este o dezinformare. Am văzut că toată presa a preluat informaţia.

De pe cardurile de energie se poate plăti doar factură de lemne sau de energie electrică. Atât! Noi am dat dezminţire, am instruit toată reţeaua, am primit comunicat de la Bucureşti, am afişat peste tot, în oficiile poştale.

Totul este fals, totul este un truc. Noi am primit o informare internă despre acest lucru. Nu ştiu dacă a fost transmisă şi la presă. Nu e treaba noastră. E a MIPE “, a declarat, pentru ZdI, un reprezentant al Oficiului Judeţean de Poştă Iaşi.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te