Polițiștii nu vor pensie la 65 ani pentru că nu pot fugi după hoți. Coarnă a ieșit la 45. E deputat

DE Alex Darvari | 04.11.2022 - 12:43
Dumitru Coarnă - FOTO: FB

Au apărut unele zvonuri potrivit cărora în poliție va fi ridicată vârsta de pensionare. Sindicaliștii se opun și susțin că nu vor face față hoților dacă au o vârstă înaintată. Pe de altă parte mulți polițiști ies la pensie și se angajează cumulând pensia cu salariul.

SHARE

Printre primii care au reacționat se află sindicatul polițiștilor Diamantul. 

„Dar, am să vă spun un alt lucru: a pune un polițist la 50 de ani și zic 50, nu 60 de ani, să alerge după un hoț este deja prea mult! În condițiile în care noi avem salariul mai mic decât un sudor sau un electrician și să mai stai și cu restricțiile astea, restricții legate de libertăți.

Noi nu avem dreptul la grevă, dreptul la a face o afacere, noi trăim doar din salariu. Noi nu avem voie să facem altceva, noi nu dăm meditații ca să ne facem vile, noi nu avem voie să facem politică! Decât să fii pus în restricțiile acestea, proiectat la 65 de ani, ca toată lumea… Atunci, nu vă supărați, de ce nu mi-aș depune demisia și mi-aș găsi o altă ofertă în câmpul muncii, mai bine plătită, fără restricții, fără atâtea riscuri!?

Merg și lucrez orice altceva pentru că salariul de polițist nu mai este în momentul acesta un avantaj, nu mai este neapărat în topul meseriilor! Noi câștigăm mai puțin ca un zidar…Și vorbim despre meserii pentru care nu este nevoie de studii superioare. Un agent de poliție ajunge la 2.400-3.000 de lei, un ofițer de poliție ajunge cam în 5.000 de lei. Dar vorbim chiar de ofițeri superiori de poliție, ceea ce este inadmisibil, raportat și la riscuri și la toate”, a spus șeful sindicatului Vitalie Josanu pentru mesageruldeneamt.ro

Reversul medaliei

Newsweek România a scris despre polițiștii care s-au pensionat de tineri. Cu pensia din Ministerul de Interne, ei s-au angajat în alte părinți. Cazul celebrui este al fostului sindicalist Dumitru Coarnă. 

Dumitru Coarnă s-a pensionat la vârsta de 45 de ani, iar acum primește, potrivit propriei sale declarații de avere, o pensie de 5.000 de lei. Pensia medie, lunară este, în România, de 1.436 de lei. Astfel, Coarnă - care a ieșit la pensie cu două decenii înaintea unui muncitor sau inginer - încasează patru pensii medii.

Coarnă a încercat să explice, în 2017, cum a fost posibil să iasă la pensie la numai 45 de ani cu o pensie uriașă.

„Eu m-am pensionat la 45 de ani pentru motive medicale. Nu am vrut eu, ci o comisie de medicină a Muncii a constatat. Mi-au spus: mă, băiatule, dacă vrei să mori, du-te la serviciu. Am ajuns la cancer. Nu am vrut să spun acest lucru. Nu doresc nimănui să aibă nici boala mea, nici pensia mea”, a spus Coarnă.

După ce a intrat în Parlament pe listele PSD, Coarnă cumulează pe lângă pensie salariul de 3.000 euro pe lună. Anterior, ca lider de sindicat cumula pensia cu salariul de lider sindical care era de 14.700 lei pe lună.

Citește și: Pensionat la 45 ani, viitorul deputat PSD Coarnă - pensie: 5.000 lei, leafa de sindicat: 14.700 lei

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te