Polițist înjunghiat în piept de un adolescent în timpul unei misiuni. Chemat de familie să-l calmeze

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.11.2023 - 16:26
Polițist înjunghiat în piept de un adolescent în timpul unei misiuni. Foto: Facebook/ Poliția Capitalei- rol ilustrativ

Un polițist a fost înjunghiat în piept de un adolescent în timp ce încerca să-l calmeze. Familia minorului ceruse ajutor autorităților pentru a-l interna într-o unitate medicală. Nu-și luase tratamentul.

SHARE

Aflat în misiune, un polițist a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat în piept de un adolescent. S-a întâmplat aseară, într-un imobil de lângă București. 

Familia băiatului a cerut ajutorul autorităților pentru că băiatul era recalcitrant și dorea să-l interneze într-un spital de specialitate. 

Acum, polițistul este internat într-un spital din Capitală.

Polițist înjunghiat în piept de un adolescent. Chemat de familie să-l calmeze

Incidentul a avut loc în jurul orei 21.30, chiar în casa în care adolescentul locuia alături de părinții săi. Băiatul este cunoscut cu probleme psihice și se află în registrul persoanelor cu tulburări mintale.

 Agentul a intrat în casă, pentru a-l calma, însă băiatul l-a atacat cu un cuțit. 

Citește și: Un polițist a fost nevoit să împuște un bolnav psihic care i-a atacat un coleg cu cuțitul

”La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 21:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat prin apel 112, de către un membru al unei familii, din comuna Berceni, cu privire la internarea unui minor, care prezenta un comportament recalcitrant, la o unitate medicală de specialitate.
 
La fața s-au deplasat polițiști din cadrul orașului Popești Leordeni, iar la momentele desfășurării intervenției, unul dintre polițiști a fost agresat fizic în zona pieptului, prin lovire cu un corp contondent, de către minorul în cauză”, transmit autoritățile.
 
La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a acordat primele îngrijiri polițistului rănit, urmând ca acesta să fie transportat la o unitate spitalicească din București, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate. Agresorul a fost imobilizat și se află în custodia polițiștilor, urmând să se procedeze conform actelor normative în vigoare”, a transmis Anne Ciolcă, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.
 
 

Sindicatul Europol: Dacă ar fi avut dispozitiv cu electroșocuri, nu ar fi ajuns să-i fie pusă viața în pericol

Sindicatul Europol a transmis că dacă unul dintre polițiști ar fi avut un dispozitiv cu electroșocuri, agentul nu ajungea să-i fie pusă viața în pericol. 
 
”La nivelul Poliției Capitalei, Sindicatul EUROPOL a pus la dispoziție în urmă cu o lună, cu titlul GRATUIT, 40 de dispozitive cu electroșocuri. Cu toate acestea, deși 20 dintre ele deja pot fi folosite de polițiștii din stradă, șeful Poliției Capitalei, din directiva celor de mai “sus”, refuză să îi doteze pe polițiști cu ele.
 
 
Dacă în acest caz, deosebit de grav, unul din polițiști ar fi avut un dispozitiv cu electroșocuri, nu ar fi ajuns să-i fie pusă viața în pericol. Este doar o perioadă de timp până când vom avea cazuri de agresiuni și în București, iar polițiștii nu se vor putea apăra pentru că incompetența managerială este la ordinea zilei în Poliția Română”, a transmis Sindicatul Europol pe Facebook.

Legea nu reglementează modul de imobilizare a persoanelor cu tulburări mintale

Incidentul ridică semne de întrebare privind lipsa unui protocol al Poliției Române în cazul intervențiilor în care sunt implicaţi bolnavii psihic. Legea nu reglementează modul de imobilizare a persoanelor cu tulburări mintale, polițiștii putând proceda la imobilizarea acestora, numai în urma unui atac armat sau dacă este pusă în pericol viața altei persoane, scrie observatornews.ro

Asta, deşi în România, estimările arată că peste 5 milioane de persoane trăiesc cu o boală psihică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te