VIDEO Polițist cu nasul fin la UNTOLD: „Am luat toaletele la rând. Simt mirosul de iarbă imediat”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 12.08.2022 - 12:48
Polițist cu nasul fin la UNTOLD: „Am luat toaletele la rând. Simt mirosul de iarbă imediat”. / Foto: Daniel Zontea, Facebook

Daniel Zontea, un polițist care a fost în misiune la UNTOLD, povestește pe Facebook cum a fost la festival și susține că nu a simțit miros de marijuana și că „deși am luat toaletele la rând, nu am dat de vreo urmă de pliculeț cu praf alb sau de persoane cu seringa în venă”.

SHARE

„Despre tânăra anonimă prezentă la Untold

În weekendul care tocmai a trecut, după cum m-am mai pozat în postările anterioare, am fost și eu pentru prima oară prezent la acest eveniment organizat de ceva ani încoace în Cluj-Napoca, pe care, din curiozitate, l-am căutat pe Wikipedia pentru a vedea de unde vine denumirea de UNTOLD.

Nu mi-am rezervat bilet din timp, ci am primit o invitație de la serviciu cu două zile înainte, de forma: "Dane, joi plecați în misiune la Cluj!"

 
Fără să cer prea multe detalii suplimentare, dacă biletul este rezervat pentru zona VIP sau Acces Basic, dacă cazarea este la hotel de cinci stele sau cămin studențesc, mi-am făcut bagajul, așa cum o fac mereu înainte de plecarea în misiune, adică cu vreo zece minute, și la drum cu mine.

Din momentul în care am ajuns, mi s-a pus pe mână o brățară cu care am primit acces în perimetrul evenimentului, atât în uniforma de polițist (căci pentru asta m-am dus), cât și-n blugi, la orice oră voiam. Doar nu ați crezut varianta cu loja VIP?

Cumva am fost ziua turist și noaptea polițist, iar scopul acela de a-i identifica pe străzile clujene pe șoferii aflați sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive. Cifrele de final au arătat că nu am stat deloc degeaba.

 
Despre impresiile de acolo, nu vă mai povestesc aici, am făcut-o în alt material. Cert e că înaintea plecării am văzut articolul cu tânăra anonimă, de 27 de ani, aflată și ea, culmea la fel ca mine, tot pentru prima oară la Antold.

Despre identitatea fetei anonime nu știm prea multe, probabil că era o tipă nici prea înaltă, nici prea secundă, nici prea slabă, nici prea grasă, nici blondă, nici brunetă, nici așa și nici așa. Știm însă cu certitudine că putea să bage nestingherită kilograme de droguri în incinta evenimentului pentru miile de partipanți deja fumate și injectate. Evident, fără ca cineva să se simtă indignat, în afara tinerei anonime.
Și cam tot articolul era despre puștanii care se drogau la liber și despre plicurile cu prafuri aruncate la tot pasul.

O scenă tipică din Narcos, ce mai!

 
Pot spune, fără vreo exagerare, că simt mirosul de "iarbă" de cum coboară șoferul geamul mașinii și am toleranță zero față de toți cei care-și creează atmosfera petrecerii cu aceste extensii nocive și... da, au fost și persoane care au ales asta, însă eu în toate zilele în care am fost la festival nu am simțit niciun fel de miros de țigară cu marihuana, nu m-a abordat nimeni și, deși am luat toaletele la rând, nu am dat de vreo urmă de pliculeț cu praf alb sau de persoane cu seringa în venă pe vasele de wc.

Repet, nu țin partea nimănui și aș face orice să descurajez acest consum, însă să o inventezi o știre de-ți lasă impresia că cei din Columbia importă droguri din România, mi se pare nu doar lipsit de etică, ci o jignire directă asupra tuturor tinerilor prezenți la eveniment, pe care eu i-am văzut și cunoscut ca pe niște oameni normali veniți să se distreze și să se simtă bine. Iar dacă peste ani fiică-mea îmi va cere să meargă la Untold, o voi lăsa fără vreun fel de regret”, a scris Daniel Zontea pe Facebook.

Un joint sau cu un crack, doar excepții negative

„În aceste zile curg râuri de mesaje pe subiectul Untold și, din păcate, printre cele pe care le-am citit, am regăsit și titluri mai puțin plăcute, cu referire la manifestarea sau atitudinea unora dintre cei prezenți.
Am luat la pas zilnic întreg festivalul și la mână pe mulți dintre participanți. Ziua de la o scenă la alta în blugi și adidași în picioare, iar noaptea străzile, în uniformă, de la o mașină oprită în trafic, la alta.
Evident că părerea mea este una personală și nu pe de-a-ntregul documentată, însă acum, în vârf de festival, pot să spun câteva impresii.

Într-adevăr, sunt foarte mulți tineri prezenți, însă eu i-am văzut pe toți într-o atmosferă de party și mai deloc porniți pe scandal.

Chiar dacă în timpul controalelor am depistat și persoane care au ales să-și suplimenteze doza de euforie cu un joint sau cu un crack, acestea îmi par doar excepții negative în marea de tineri plăcuți la vorbă, la mers și chiar la ținuta specifică unui astfel de eveniment.

Cât despre organizatori și celelalte instituții implicate în fenomenul Untold, nu știu cu cât timp înainte s-au așezat la masa discuțiilor, căci, după cum decurg aici lucrurile, pare că le-a ieșit "Doamne feri, de fain!", a mai scris polițistul într-o altă postare despre UNTOLD.
 
Un VIDEO de la UNTOLD al polițistului Daniel Zontea puteți vedea aici.
 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te