Polițist arestat după ce a împușcat în cap un câine în curtea casei sale. Cățelul a scăpat cu viață

DE Daniel Toșa | 19.01.2023 - 08:31
Polițist arestat după ce a împușcat în cap un câine în curtea casei sale. Cățelul a scăpat cu viață - Caracter ilustrativ - FOTO: Profimedia

Un polițist din județul Gorj a fost reţinut după ce a împuşcat un câine în curtea locuinţei sale. Din fericire cățelul a reușit să scape cu viață, cu o gaură în craniu și a sărit gardul proprietăţii.

SHARE

Un ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a fost reţinut, miercuri, pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă fără drept şi schingiuirea animalelor după ce a împuşcat un câine în curtea locuinţei sale din comuna Băleşti.

Actul de cruzime a avut loc în data de 15 ianuarie, iar organele de poliţie din cadrul IPJ Gorj- Centrul Operaţional au fost sesizate prin SNUAU 112 de către vecinul polițistului.

Potrivit unui comunicat transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, apelul la 112 a transmis că ofițerul MNC, folosind o puşcă, a împuşcat un câine. 

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Gorj- Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept şi rănirea cu intenţie a animalelor.

"Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că MNC este ofiţer în cadrul IPJ Gorj, fiind autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme letale de vânătoare de către IPJ Timiş, fiind posesor al permisului de armă. IPJ Gorj- Serviciul Resurse Umane a comunicat faptul MNC este organ de cercetare al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii nr. 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare. Având în vedere aceste aspecte, dosarul a fost trecut în anchetă proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu", transmit procurorii.

Miercuri s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de MNC pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept şi infracţiunea de schingiuirea animalelor.

Cățelul a scăpat cu viață, dar are o gaură în cap

"În cauză s-a reţinut că în data de 15 ianuarie, în jurul orelor 14,30, din interiorul curţii imobilului unde domiciliază suspectul MNC s-a auzit un foc de armă şi, după puţin timp, a fost observat un exemplar canin rănit, care a sărit gardul proprietăţii şi s-a adăpostit într-un canal pluvial situat la o distanţa de aproximativ 5 metri", mai arată procurorii.

Din fericire cățelul a scăpat cu viață. El a fost dus de urgență la un cabinet veterinar din municipiul Târgu Jiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

Miercuri, procurorul de caz a dispus faţă de suspect măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 ore. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te