PNL și USR vor cere în Consiliul General ca Firea să prezinte măsurile din perioada de urgență

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.05.2020 - 17:02
Gabriela Firea, într-unul din numeroasele sale campanii de imagine. FOTO: Inquam Photos - Alexandru Busca

PNL și USR vor cere, în Consiliul General, ca primărița Gabriela Firea să prezinte un raport detaliat al măsurilor adoptate în perioada stării de urgență, scrie Agerpres.

SHARE

„Îi cerem Gabrielei Firea să reanalizeze în mod serios resursele pe care le poate strânge la bugetul public în acest an şi să orienteze aceste resurse cu precădere către: infrastructură, investiţii publice şi combaterea efectelor coronavirusului - investiţii în domeniul de sănătate publică.

În toată această perioadă, doamna Firea a vorbit mult şi a făcut foarte puţin. Tocmai de aceea, în zilele următoare, împreună cu colegii de opoziţie de la USR, o să depunem un proiect de hotărâre pentru a-i cere Gabrielei Firea să vină în faţa Consiliului General cu un raport detaliat al măsurilor adoptate în toată această perioadă de urgenţă, iar în fiecare şedinţă ordinară a Consiliului General, pe tot parcursul anului 2020, să ne prezinte un astfel de raport, pentru a vedea care sunt măsurile dispuse, care dintre aceste măsuri au fost implementate şi cât a costat implementarea acestor măsuri", a declarat consilierul municipal PNL Cătălin Deaconescu. 

Acesta a adăugat că PNL şi USR iniţiază un astfel de proiect de hotărâre, deoarece Primăria Capitalei este „campioană absolută la lipsă de transparenţă în activitatea proprie".

„La Bucureşti am avut parte, în această perioadă, de o rectificare - să îi spunem, folosind un cuvânt uşor - cel puţin fantezistă. Pentru că niciun om serios din oraşul acesta nu îşi poate închipui că, dacă anul trecut, într-un an de pace din punct de vedere economic, Bucureştiul a reuşit să adune ca şi venituri la bugetul său în jur de patru miliarde de lei, anul acesta va reuşi să dubleze aproape această sumă şi să adune şapte miliarde de lei.

Aceasta este rectificarea pe care ne-a propus-o doamna Firea la sfârşitul lunii aprilie. Mai mult decât atât: în loc să urmeze exemplul altor oraşe şi să accelereze la maximum investiţiile în infrastructura publică, doamna Firea a tăiat aproape 50% din fondurile cu această destinaţie, oprind sau limitând lucrări la infrastructura rutieră", a spus el.

Liderul grupului PNL din Consiliul General, Stelian Bujduveanu, a afirmat că nu a fost achitată datoria către ELCEN, în timp ce au fost adoptate proiecte precum testarea a 11.000 de bucureşteni sau alocarea a 3,5 milioane de lei pentru o platformă de cărţi online.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -