Platforma de programare la vaccin merge cu intermitențe. CNCAV: S-au înscris peste 100.000 de oameni

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.03.2021 - 14:02

Platforma de programare, deschisă și pentru persoanele din etapa a III-a, din această dimineață, funcționează cu intermitențe. Comitetul de vaccinare a anunțat, însă, că aceasta funcționează și că până la 12.30 s-au programat peste 100.000 de persoane.

SHARE

Pe Facebook, oamenii semnalează că nu reușesc să se autentifice în platforma  programare.vaccinare-covid.gov.ro prin CNP, ci doar introducând e-mailul. Alții, care reușesc să se înscrie cu CNP-ul, primesc codul de autentificare la o distanță mare de la momentul introducerii CNP-ului și, când îl introduc, primesc mesajul că pagina a expirat. 

Citește și: Liste de așteptare, disponibile în zeci de județe. Pentru vârstnici nu există locuri de peste o lună

De altfel, pe Facebook, oamenii își recomandă unii altora să evite logarea prin CNP. 

Alții semnalează că, odată ce reușesc să se autentifice în platformă, nu le apare meniul sau posibilitatea să adauge beneficiari. 

Pe listele de așteptare, s-au înscris peste 100.000 de oameni din 30 de județe 

Pe de altă parte, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) a precizat că platforma este funcțională și permite înscrierea beneficiarilor. 

Totodată, CNCAV a precizat că, până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Totodată, până la ora 12:30, s-au deschis liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare.

Comitetul mai precizează și că „în cursul acestei zile se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului. Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare.

Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente”. 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.