Planul lui Putin pentru ofensiva de iarnă. Soldații nord-coreeni în Kursk. Atac în forță în Ucraina

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.10.2024 - 09:05
Planul lui Putin pentru ofensiva de iarnă. Soldații nord-coreeni în Kursk. Atac în forță în Ucraina - Foto: Facebook/Volodimir Zelenski - Caracter ilustrativ
Planul lui Putin pentru ofensiva de iarnă. Soldații nord-coreeni în Kursk. Atac în forță în Ucraina - Foto: Facebook/Volodimir Zelenski - Caracter ilustrativ

Planul lui Putin pentru ofensiva de iarnă. Rusia a desfășurat trupe nord-coreene în regiunea Kursk pentru a respinge ofensiva ucraineană din Rusia, însă acest lucru a degrevat armata lui Putin de acestă sarcină care a îngreunat foarte mult ofensiva din Ucraina.

SHARE

Într-o mișcare fără precedent, soldați nord-coreeni au fost desfășurați în regiunea rusă Kursk, conform informațiilor oferite de GUR, serviciul militar de informații al Ucrainei.

Planul lui Putin pentru ofensiva de iarnă. Soldații nord-coreeni în Kursk. Atac în forță în Ucraina

Prima unitate nord-coreeană a ajuns în zona de luptă la 23 octombrie 2024, după ce trupele au fost antrenate în tabere militare din estul Rusiei.

În prezent, se estimează că aproximativ 12.000 de militari nord-coreeni sunt desfășurați pe teritoriul rus, inclusiv 500 de ofițeri și trei generali, iar instrucția este supravegheată de vice-ministrul rus al apărării, Yunus-Bek Yevkurov.

Deși întrebat în legătură cu desfășurarea trupelor nord-coreene în Rusia, președintele Vladimir Putin nu a negat aceste informații, sugerând că Occidentul sprijină militar Ucraina și invocând prezența mercenarilor străini în rândurile armatei ucrainene.

Citește și: TUPEU Putin amenință Coreea de Sud dacă trimite militari în Ucraina. Cei din Nord sunt deja în Kursk

Serviciile de informații ucrainene, cu ajutorul sateliților aliaților, interceptărilor și informațiilor din interiorul armatei ruse, au monitorizat deplasarea trupelor nord-coreene pe teritoriul rus.

Rușii reiau ofensiva în sudul Ucrainei

Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața joi în urma atacurilor lansate de Rusia în estul Ucrainei.

Printre victimele din orașul Kupiansk, aflat în regiunea Harkov, se numără o femeie rănită grav într-un atac cu muniție termobarică, care a decedat ulterior, potrivit guvernatorului Oleg Sinegubov.

Citește și: Coreea de Sud ar putea trimite consilieri și arme în Ucraina după mișcările trupelor nord-coreene

Alte 10 persoane au fost rănite în același atac, care a lovit o zonă comercială din oraș.

Kupiansk, ocupat de forțele ruse în primele zile ale invaziei din februarie 2022, a fost recapturat de armata ucraineană în septembrie același an.

În ultimele luni, trupele ruse au avansat din nou spre oraș, fiind acum la doar patru kilometri de periferia nordică, potrivit AFP.

Bombardamente intense în Donețk

În regiunea Donețk, trei persoane și-au pierdut viața în urma bombardamentelor asupra orașului Pokrovsk, un punct strategic în calea avansului rusesc.

Trupele Moscovei au intensificat atacurile în zonă, ajungând la opt kilometri de oraș.

Presa rusă a raportat și înaintarea forțelor de invazie în localitatea minieră Selidovo, situată la sud-est de Pokrovsk, la aproximativ 20 de kilometri distanță.

Statul Major al armatei ucrainene a confirmat că cele mai intense lupte de pe linia frontului se desfășoară în apropiere de Pokrovsk și Selidovo.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te