Petre Daea, „extrem de supărat” de soarta Casei de Comerţ Unirea, creația lui Liviu Dragnea

DE Elena Andrei | 16.09.2020 - 17:44
sursă Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul ministru al Agriculturii Petre Daea se declară „extrem de supărat" de soarta Casei Române de Comerţ Agroalimentar Unirea, înființată de el la inițiativa fostului lider al PSD Liviu Dragnea.

SHARE

Consiliul de Administraţie al Casei de Comerţ Unirea reclama că „magazinele sunt butaforii cu iz penal”, unde s-au făcut achiziţii de un milion de euro, dar Daea susține că aceasta era „veriga necesară între producător și consumator”.

„Este inadmisibil în România să nu găseşti voinţă politică să îţi faci o reţea comercială proprie. Nu vom avea produse româneşti şi nu vom putea valorifica munca fermierilor şi să asigurăm hrană de calitate consumatorilor dacă în România nu ne facem lanţul de magazine pe care să-l gestioneze românii noştri şi prin care să poţi aduce produsele în piaţă", a susţinut Petre Daea, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia.
 
Fostul ministru al Agriculturii a susținut că înființarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar Unirea a fost un instrument al statului pentru a realiza acea verigă necesară între producător şi consumator și că  nu înţelege de ce „acest program minunat" pe care l-a început „a fost torpilat" de către actualii guvernanţi.
 
Casa de Comerț Agroalimentar Unirea a fost înființată de fostul ministru al Agriculturii Petre Daea, la inițiativa lui Liviu Dragnea, care susținea că scopul este de a-i ajuta pe micii fermieri să își valorifice produsele.
 
În aprilie 2019, Guvernul PSD a aprobat majorarea capitalului social al Casei de Comerț Agroalimentar Unirea la 93 de milioane de lei.

În ianuarie 2020, Corpul de control al Ministerului Agriculturii a trimis Parchetului „nişte concluzii" legate de magazinele Gostat înființate prin Casa de Comerț Unirea, anunț făcut atunci de către ministrul liberal al Agriculturii, Oros.

Controlul a fost făcut în urma unei sesizări a Consiliului de Administraţie al Casei de Comerţ Unirea, care a reclamat că „magazinele sunt butaforii cu iz penal”, unde s-au făcut achiziţii de un milion de euro.
 
Potrivit ministrului Agriculturii, controlul a vizat achiziţiile pe care le-au făcut cele două magazine de stat, achiziții de aproximativ un milion de euro, fără să aibă aprobarea consiliului de administraţie.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -