Petre Daea, despre agricultură: „Am văzut abordări apocaliptice (...) Copiii în pântece se sperie”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 10.08.2022 - 16:13
Petre Daea - FOTO: INQUAM PHOTOS, Octav Ganea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că a văzut abordări "apocaliptice" în privinţa agriculturii, "când începe pe ecranul televizoarelor că ia foc lanul, că auzi sirene şi copiii în pântece se sperie". "Nu e bine", a adăugat el.

SHARE

"Am văzut abordările acestea apocaliptice uneori, iertaţi-mă, pentru că sunt ministrul Agriculturii şi trebuie să introduc liniştea şi încrederea. Am văzut o serie întreagă de abordări din astea apocaliptice, când începe pe ecranele de televizor că ia foc lanul, că auzi sirenele şi copiii în pântece se sperie. Nu e bine”, a declarat Petre Daea, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, relatează News.ro.

Citește și: Petre Daea: „În niciun caz nu va merge grâul la export”. Producția a scăzut cu aproape 20%

Întrebat despre faptul că fermierii susţin că seceta ar putea înjumătăţi producţia de porumb şi de floarea soarelui, ministrul Agriculturii a răspuns: "Nu contrazic niciodată fermierii pentru că ei se referă la suprafeţele pe care le au în exploataţie. Nu-i contrazic şi sunt mereu aproape de ei. Nu-i contrazic pentru că aş face un deserviciu profesiei. Dar în teritoriul României situaţia este diferită de la o zonă la alta şi aţi văzut ce s-a întâmplat şi ce prognoze erau la cultura grâului. Avem trei judeţe, din toate celelalte, la cultura grâului care au probleme din acest punct de vedere, s-au înregistrat aceste situaţii deosebit de grele. E adevărat, pentru că aş ieşi din spaţiul realităţii dacă nu aş spune acest lucru, această secetă a pus mari probleme celor două culturi, mari probleme culturilor de prăşitoare de primăvară, înţelegând aici porumbul şi floarea soarelui. Le inventariem, comisiile inventariază această situaţie”. 

Citește și: FOTO Bărbatul unei vedete, cu fiul pe skijet, spre disperarea familiei. Pe mare era „steag roșu”

Cum evaluează comisiile de la Agricultură culturile afectate

"Se duce comisia cu specialiştii respectivi la faţa locului, vede suprafaţa, fac evaluările la la faţa locului. M-aţi văzut pe mine în porumb cu ştiuletele. Păi acela este rodul porumbului şi din ştiuletele respectiv, cu numărul de boabe de pe rând şi cu numărul de rânduri pe ciocălău, a se vedea şi explicaţia următoare, ştiindu-se masa o mie de boabe la fiecare hibrid în parte ca fiind o caracteristică a hibridului, care este explozia lui e genetică în condiţiile date, ştii densitatea în lanul respectiv, ai făcut imediat evaluare şi ştii ce producţie e la faţa locului”, a explicat Petre Daea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.