Peste 90.000 de apeluri la 112 între 24 și 26 decembrie. De ce au sunat românii la urgențe

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 27.12.2023 - 15:51
Românii au avut urgențe de Crăciun Foto: STS

Zeci de mii de români au sunat la 112 să anunțe diverse urgențe în perioada 24- 26 decembrie. Au fost în medie 22 de apeluri pe minut, conform unei statistici realizată de STS.

SHARE

Peste 90.000 de apeluri care au vizat evenimente și urgențe au fost gestionate de către operatorii STS ai Serviciului de urgență 112, în cele trei zile de Crăciun.

La nivel național, între 24 și 26 decembrie 2023, operatorii STS au preluat și procesat 91.056 de apeluri dintre care 55.529 (60,98%) au constituit cazuri de urgență.

Peste 90.000 de apeluri la 112 între 24 și 26 decembrie. De ce au sunat românii la urgențe

”În perioada sărbătorilor de Crăciun, cea mai încărcată zi la Serviciul de urgență 112 a fost data de  26 decembrie, când s-au înregistrat, în medie, 22 de apeluri pe minut.

În ceea ce privește tipul urgențelor, au fost preluate 27.371 de apeluri prin care s-a solicitat intervenția echipajelor medicale și care reclamau diferite afecțiuni medicale, probleme respiratorii severe, persoane inconștiente sau persoane căzute în locuri publice.

De asemenea, 713 apeluri la 112 au semnalat incendii în locuințe și anexe, incendii de miriște și vegetație uscată sau alte tipuri de urgențe din competența echipajelor de pompieri, iar 1.581 de apeluri au semnalat incidente privind ordinea publică și au fost transferate către Poliție sau Jandarmerie.

În cele trei zile de Crăciun, au fost înregistrate și 56 de apeluri care au anunțat situații de urgență sau incidente în care au fost implicați turiști aflați pe pârtii sau trasee montane.

Citește și: Cum să suni la urgențe fără ca atacatorul să-și dea seama. Ai opțiuni rapide pe Android și iPhone

13 apeluri au fost preluate prin aplicația Apel 112, dezvoltată de STS, care permite localizare avansată (Advanced Mobile Location) a dispozitivului de pe care este inițiat apelul de urgență. Reamintim, aplicația este gratuită și disponibilă în Google Play și App Store”, se arată într-un comunicat al STS. 

35 de accidente rutiere, anunțate de mașini prin eCall

Și mașinile au sunat la 112. Vorbim despre cele care au fost implicate în accidente și dețin sistemul eCall.

”În perioada 24 – 26 decembrie, au fost efectuate 1.004 apeluri la 112 referitoare la evenimente rutiere, dintre care 35 prin sistemul de comunicații eCall. 

Citește și: De ce a sunat o femeie la 112 chiar din holul spitalului. A fost ignorată ore întregi de medici

Reamintim, în cazul producerii unui accident rutier, sistemele eCall generează automat apelarea numărului 112 și transmiterea către Serviciul de urgență a informaţiilor relevante pentru localizarea evenimentului și pentru intervenția echipajelor de salvare”, au mai transmis cei de la STS.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te