Peste 600 de persoane s-au vaccinat la Vama Nădlac, în luna iunie

DE Edi Neagu | 28.06.2021 - 11:54
Peste 600 de persoane s-au vaccinat în vamă. FOTO: pexels.com

În medie, 24 de persoane s-au imunizat, zilnic, la centrul de vaccinare deschis în Vama Nădlac. Autoritățile au renunțat să dseschidă un al doilea centru de vaccinare din cauza interesului scăzut.

SHARE

Centrul de vaccinare anti-COVID-19 deschis în 2 iunie la graniţa cu Ungaria, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (autostrada pan-europeană), a atras 632 de persoane interesate să se imunizeze cu doza unică de ser de la "Johnson & Johnson".

Reprezentanţii Nucleului Judeţean de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare Arad au declarat, luni, pentru AGERPRES, că în medie s-au imunizat 24 de persoane pe zi, în perioada 2 - 27 iunie.

Totuşi, numărul vaccinărilor a fost mai ridicat în primele zile şi a coborât la o medie de zece administrări pe zi, în ultima săptămână.

CITEȘTE ȘI: Armand a prins-o pe șefa ADP că-și repara vila cu resursele instituției. A dat-o pe mâna parchetului

Pentru că interesul pentru vaccinare la frontieră s-a dovedit redus, autorităţile judeţene au decis să amâne deschiderea unui punct similar în PTF Nădlac I.

"Dacă numărul celor care se vaccinează va creşte la Nădlac II suficient pentru a justifica deschiderea unui nou punct, atunci vom amenaja şi la Nădlac I un centru similar. Din păcate, deocamdată interesul este redus", a declarat, pentru Agerpres, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş.

CITEȘTE ȘI: VIDEO EXCLUSIV Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei avansează cu 76 metri pe an. Inaugurat, 2022

Punctul de vaccinare înfiinţat la Nădlac II a fost deschis de autorităţi după ce s-a constatat că mulţi români stabiliţi în ţări europene veneau în Arad doar pentru a se imuniza, iar apoi se întorceau.

Şeful DSP Arad declarase, în 12 mai, că este vorba de "sute de persoane care în ultimele săptămâni au trecut graniţa în România pentru a se vaccina în Arad".

Centrul de vaccinare, în care se administrează doar ser Johnson&Johnson, este amplasat într-o parcare aflată la aproximativ 50 de metri de punctul de control de la graniţă, chiar lângă autostradă, şi oferă posibilitatea şoferilor să întoarcă direct acolo pe autostradă dacă au venit în ţară doar pentru a se imuniza.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.