Peste 50% dintre jucătorii din primele trei ligi ale României s-au vaccinat

DE Valentin Mirică | Actualizat: 01.11.2021 - 20:00
Nicolae Dică s-a vaccinat împotriva COVID-19 / Foto: frf.ro

Federația Română de Fotbal a oferit informații referitoare situația vaccinării din fotbalul românesc, la nouă luni după ce a demarat campania "Fotbalul se vaccinează", arată Digi Sport.

SHARE

Peste 50% dintre jucătorii din primele trei ligi ale României sunt vaccinați cu schema completă, în timp ce 95% dintre angajați FRF s-au imunizat. La nivelul arbitrilor din Liga 1, 56 din 57 s-au vaccinat, precizează forul condus de Răzvan Burleanu.

Citește și: Certificatul verde poate deveni obligatoriu pentru profesori, învățători și personalul medical | Newsweek Romania

"În acest moment, în primele trei eșaloane fotbalistice ale României, adică la cele 136 de formații, peste 50% dintre jucători sunt vaccinați cu schema completă. Procentul este superior ratei de vaccinare la nivel național, care se află sub 40%! În ceea ce privește staff-ul (tehnic, suport sau medical), procentul este de peste 80%. Mai mult decât atât, sunt cinci formații, două în Liga 2 și trei în Liga 3, ale căror delegații sunt vaccinate în proporție de 100%!

La nivelul instituției FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați, iar în cadrul staff-urilor tuturor echipelor naționale procentul este de 100%. În plus, la ultima acțiune a primei reprezentative, procentul jucătorilor vaccinați a fost de aproape 80%!

În ceea ce privește arbitrii, la Liga 1, 98,25% este procentul celor vaccinați, adică dintr-un total de 57 de persoane una singură nu este vaccinată. Aceasta se află însă în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la testarea pozitivă Covid-19. La Liga 2, din cei 87 de arbitri doar 5 nu sunt vaccinați, un procent de 94,25%, iar la Liga 3 procentul este de 82,07%, mai exact sunt 45 de arbitrii din cei 251 care încă nu s-au vaccinat.

Referitor la observatorii de arbitri, dintr-un total de 141 de persoane, în toate cele trei eșaloane, 34 încă nu s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultând un procent de 75,9%", a anunțat FRF.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, îi invită și el pe cei care fac parte din fotbalul românesc să se vaccineze împotriva COVID-19, spunând că aceasta este cea mai bună variantă pentru o viață normală.

Citește și: Ce au înțeles românii despre certificatul verde: „semnul fiarei”, „dictatură”, „stăpânii de afară” | Newsweek Romania

“Traversăm din nou o perioadă grea la nivel național, iar în ceea ce privește sportul din România arenele sportive sunt din nou închise. Trebuie să avem încredere în oamenii de știință!

Astfel, Federația Română de Fotbal face apel către toți practicanții și suporterii fotbalului să urmeze recomandările experților care stau în spatele dezvoltării vaccinului. Vaccinarea este drumul cel mai scurt spre o viață normală!“, a declarat Răzvan Burleanu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.