Peste 1.000 de cadre medicale vor participa la Maratonul Vaccinării de la București

DE Edi Neagu | 28.05.2021 - 08:47
Peste 1.000 de voluntari, la Maratonul Vaccinării. Foto: RoVaccinare/Facebook

Studenți, medici și asistente vor asigura buna desfășurare a Maratonului Vaccinării de la București. Evenimentul începe astăzi și se încheie luni dimineață.

SHARE

Peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali şi personal administrativ vor participa pe bază de voluntariat la ediţia a II-a a Maratonului Vaccinării Bucureşti, care va avea loc în perioada 28-31 mai.

Ediţia a II-a a Maratonului Vaccinării Bucureşti va începe vineri, 28 mai, la ora 16,00, şi se va încheia luni, 31 mai, ora 8,00.

CITEȘTE ȘI: Cum face Becali bani pe spinarea statului român: păzește o ruină din Ucraina

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, sunt aşteptaţi la maraton atât cei care au primit prima doză la Maratonul Vaccinării Bucureşti - ediţia I, ce a avut loc în perioada 7 - 10 mai, şi care trebuie să facă rapelul, cât şi cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile.

CITEȘTE ȘI: Ce sancțiuni ar putea să-l usture pe Lukaşenko: exporturile de potasiu şi tranzitul gazelor ruseşti

Una dintre noutăţile aduse de această ediţie a Maratonului Vaccinării Bucureşti o reprezintă posibilitatea imunizării, la Sala Palatului, cu vaccinul Johnson&Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză. În acest sens, au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser.

În cele două centre de vaccinare - Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României - vor fi amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.

"Ţinând cont de experienţa acumulată la ediţia anterioară, vom încerca să eficientizăm şi mai mult procesul de vaccinare. Astfel, am crescut numărul de fluxuri de vaccinare de la Biblioteca Naţională a României, pentru a veni în întâmpinarea cererii mari pe care am constat-o la prima ediţie a Maratonului Vaccinării - Ediţia Bucureşti. De asemenea, ca o noutate absolută, am decis să le oferim şi celor care doresc imunizarea cu un vaccin într-o singură doză posibilitatea de a alege vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, pentru care nu este nevoie de rapel. Fiecare om vaccinat înseamnă un pas mai aproape de normalitate. Timp de 3 zile îi aşteptăm, la orice oră din zi şi din noapte, pe toţi cei care doresc să se vaccineze la Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, fie că este vorba rapel, prima doză sau singura doză", a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", citat în comunicatul de presă.

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a subliniat importanţa implicării în această campanie a specialiştilor de la "Carol Davila", potrivit Agerpres.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te