Permise de conducere contrafăcute, la 1.500 € bucata, în Mureș. Un bărbat a fost arestat

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 24.05.2023 - 17:13
Permise de conducere contrafăcute, la 1.500 € bucata, în Mureș - Foto: facebook/Poliția Română - Imagine cu rol ilustrativ

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din satul Hetiur, județul Mureș, a fost arestat pentru că a furnizat unor persoane o serie de permise de conducere auto şi un atestat de pregătire profesională a conducătorului auto contra sumei de 1.500 de euro fiecare.

SHARE

Judecătoria Sighişoara a emis, miercuri, 24 mai, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui bărbat în vârstă de 49 de ani, din satul Hetiur, bănuit că ar fi furnizat unor persoane o serie de înscrisuri contrafăcute, reprezentând permise de conducere auto şi un atestat de pregătire profesională a conducătorului auto, contra sumei de 1.500 de euro, fiecare.

Bărbatul a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sighişoara cu propunere de arestare preventivă după ce, în urmă cu o zi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, au efectuat o percheziţie în comuna Bălăuşeri.

Citește și: Procedura de înmatriculare a autovehiculelor în România, schimbată total. Află de când

"La data de 23 mai 2023, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în localitatea Bălăuşeri, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.

Un bărbat de 49 de ani, din Hetiur, Sighişoara a fost reţinut pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie 2018 - mai 2023, cel în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane, cărora le-ar fi garantat obţinerea permisului de conducere, fără parcurgerea paşilor legali şi a procedurii de examinare.

De asemenea, bărbatul este bănuit că ar fi furnizat unor persoane înscrisuri contrafăcute, reprezentând permise de conducere auto şi un certificat (atestat) de pregătire profesională a conducătorului auto, contra sumei de 1.500 de euro, fiecare", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, relatează Agerpres.

Citește și: Asistent medical, acuzat că a luat șpagă 30.000 € în plină pandemie de COVID-19. Ce promitea că face

Percheziţiile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş, iar suportul de specialitate pe parcursul anchetei a fost oferit de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

IPJ Mureş a precizat că cercetările sunt continuate, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, de către poliţiştii Compartimentului de Investigare a Criminalităţii Economice Sighişoara. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te