Pericol pe șoselele din țară! Polițiștii au reținut 400 de permise în 24 de ore. Câte pentru droguri

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.12.2023 - 11:36
Pericol pe șoselele din țară! Polițiștii au reținut 400 de permise în 24 de ore. Câte pentru droguri - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Pericol pe șoselele din România! Polițiștii au reținut 400 de permise în 24 de ore. Printre șoferi s-au numărat și persoane băute și care au consumat droguri.

SHARE

Poliţiştii rutieri au retras 154 de certificate de înmatriculare şi au reţinut 413 permise de conducere, dintre care 40 pentru consum de alcool şi 13 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, în urma acţiunilor desfăşurate vineri.

Pericol pe șoselele din țară! Polițiștii au reținut 400 de permise în 24 de ore. Câte pentru droguri

"În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit în cazul a 4.628 de evenimente, 2.927 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.701 fiind situaţii de urgenţă. Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 186 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 184 de fapte penale", informează un comunicat al MAI.

Au fost aplicate 548 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.309.501 lei, şi au fost depistate 20 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Aproape 22% din cele 877 de posibile infracţiuni semnalate la nivelul structurilor de poliţie au fost sesizări din oficiu.

"Poliţiştii şi jandarmii au constatat 5.260 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 2 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 133 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 57 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu", arată sursa citată.

Citește și: Rusia acuză că e atacată de avioanele F-16 livrate de Occident. De ce România e prima amenințată

Dintre misiunile pompierilor, 1.379 au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 107 pentru stingerea de incendii şi şase pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor a fost salvate opt persoane.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au efectuat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane.

"Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.456 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională", precizează MAI.

Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 150.442 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 36 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

Citește și: Șef din Poliție, trimis în judecată de DNA. Ce le-a cerut subalternilor să facă

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37,2%.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te