Pensiunea Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu. Trei persoane găsite decedate

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.12.2023 - 14:28
Pensiunea Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu. Trei persoane găsite decedate - Foto: ISU Prahova
Pensiunea Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu. Trei persoane găsite decedate - Foto: ISU Prahova

Pensiunea Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu. Trei persoane găsite decedate. Ce spun pompierii după ce au reușit să stingă incendiul și ce se întâmplă acum.

SHARE

Pensiunea Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu. Trei persoane găsite decedate. Ce spun pompierii după ce au reușit să stingă incendiul și ce se întâmplă acum.

Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu

Un puternic incendiu a izbucnit marţi dimineaţă la pensiunea Ferma Dacilor, din localitatea Tohani, din judeţul Prahova. Cadavrele carbonizate a cinci persoane, printre care și un copil, au fost găsite de popmpieri, alte treo persoane fiind date dispărute.  

Ferma Dacilor nu are autorizaţie de securitate la incendiu, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Conform sursei citate, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o "verificare pe fond", fiind identificate şase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului şi au fost aplicate şase avertismente.

"La momentul verificării nu au fost puse la dispoziţia inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcţiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării şi obţinerii avizului/ autorizaţiei de securitate la incendiu", a precizat ISU Prahova.

Citește și: Legea pensiilor, adoptată în Senat. Creșterea medie a pensiilor va fi de 40%. Cine nu va primi nimic

În pensiunea Ferma Dacilor erau cazate 26 de persoane. Din cele 26 de persoane cazate în pensiune, 12 s-au autoevacuat, două au fost transportate la spital cu arsuri minore. Alte trei victime au fost extrase decedate, între care un copil.

Potrivit ISU Prahova, șase persoane încă sunt căutate în clădirea incendiată. ISU Prahova anunţă că pensiunea nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

Potrivit IGSU, în Tohani s-a produs un incendiu la un operator economic cu funcțiuni de cazare și restaurant. Este vorba despre Ferma Dacilor, care arde în întregime.

Omul de afaceri Cornel Dinicu, cel care a pus bazele Fermei Dacilor, declara, într-un interviu acordat în 13 decembrie portalului online Observatorul Prahovean, că zona în care a construit Ferma Dacilor era „o râpă”, aşa cum i-au spus unii dintre apropiaţi. Afacerea a început prin amenajarea unui grajd, care a fost transformat în restaurant şi unitate de cazare. 

„Avem câteva atuuri faţă de staţiunile de pe Valea Prahovei: suntem aproape de Bucureşti, nu mai stăm în trafic şi aglomeraţie, e aer curat, e natură multă. (...)

Zona e în plină dezvoltare, solul este fantastic pentru viţa de vie, toate cramele din jur au investit foarte mult în domeniul viticol. (...) Potenţialul e fantastic. Zona se dezvoltă, eu cred foarte tare în proiectul ăsta şi avem de muncă două vieţi aici şi pentru următoarele generaţii”, spunea omul de afaceri care a copilărit pe dealurile din Tohani.

Centru SPA și clinică de recuperare, la Ferma Dacilor

El a criticat, în acel interviu, autorităţile, explicând că totul „se mişcă” greu în România şi arătând că a avut nevoie de patru ani pentru a obţine planul urbanistic zonal pentru pensiunea de la Tohani. „Că nu ne ajută nimeni, nu e nicio problemă, mi-aş dori să nu ne mai încurce”, a spus Dinicu.

Citește și: Descoperire macabră, în Grecia. 18 cadavre arse, într-o pădure în flăcări, la granița cu Turcia

El povestea că pensiunea este conectată la reţeaua de alimentare cu energie electrică, dar că puterea acesteia nu este suficientă, astfel încât a dus generatoare la pensiune. 

„Avem generatoare. Avem... Ne mai dă şi statul un pic de curent. Am făcut cerere de vreo 10 ani, tot aştept să ne mărească puterea, să ne tragă o linie de medie”, spunea omul de afaceri.

Dinicu vorbea despre planuri de viitor, precum un centru SPA cu clinică de recuperare pentru sportivi şi bătrâni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te