Patru ventilatoare necesare păstrării în viață a pacienților cu COVID, uitate într-o magazie

DE Alex Darvari | Actualizat: 31.10.2020 - 12:44
Spitalul de Urgențe Ploiești / obervatorulph.ro

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, a criticat dur modul în care fostul șef al executivului prahovean, Bogdan Toader, a gestionat activitatea Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

SHARE

Totodată, liderul CJ a anunțat că a găsit  patru ventilatoare necesare pentru a-i menține în viață pe bolnavii cu forme grave de COVID într-o magazie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, rată ziarulincomod.ro.

Reacția lui Dumitrescu vine în contextul în care Consiliul Judeţean Prahova a alocat vineri aproximativ 4 milioane de lei la respectiva unitate medicală.

 Astfel, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și noul director al SJU Ploiești, Bogdan Nica, a explicat că sumele alocate acum n-ar fi trebuit să reprezinte o problemă.

”Am alocat sumele necesare pentru instalarea de prize de oxigen la paturile de la Secțiile Pneumo și Boli Infecțioase. Era ca în epoca de piatră! Se aduceau butelii cu oxigen la Spitalul Județean, iar după aceea erau luate cu mașini și duse la cele două secții. Personalul medical de acolo se chinuia să bage buteliile pe geam din cauza restricțiilor COVID. Toată această problemă putea fi rezolvată foarte simplu, prin achiziționarea acestor prize de oxigen. Toată această investiție este de 120.000 lei. Nu poţi să spui că nu găseşti 120.000 de lei în buget, ca să nu mai chinui tot personalul. S-a cerut de trei ori, iar răspunsul a fost: «referitor la adresa dumneavoastră, vă informăm că nu s-au găsit surse de venituri». Şi tot aşa, spitalul cerea, fostul preşedinte Bogdan Toader spunea că nu sunt bani”, a precizat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

”În prezent sunt 18 paturi, dintre care 12 au acest sistem de ventilare și șase la oxigen. Astfel, din când în când, atunci când un pacient se sufoca, făcea schimb cu un alt pacient aflat la sistemul de ventilare. Am identificat patru ventilatoare într-o magazie. Cu niște sume derizorii le punem în funcțiune. Am mai alocat bani pentru alte șase ventilatoare. Asta înseamnă că creștem de la 12 ventilatoare, la 22 de ventilatoare”, a mai declarat Iulian Dumitrescu, președinte CJ Prahova.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.