Patronii dezastrului de la Crevedia, apărați de avocatul lui Piedone, audiați abia după 10 zile

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 06.09.2023 - 12:26
Ionuț Doldurea, unul dintre patronii stației GPL care a explodat la Crevedia, a fost reținut la 10 zile de la dezastru Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
Avocatul Florin Cojocaru Foto: Digi24

Patronii stației de GPL din Crevedea au fost audiați abia după 10 zile de la dezastru. În comparație, patronii clubului Colectiv au fost audiați la doar 5 zile de la incendiul devastator. Ei sunt apărați de un avocat care l-a avut client și pe Cristian Popescu Piedone.

SHARE

Patronii stației de GPL care a explodat la Crevedia sunt apărați de Florin Cojocaru, avocatul care i-a avut clienți și pe Cristian Popescu Piedone, Ionel Arsene, Gruia Stoica  și pe israelienii din dosarul "Black Cube".  

Patronii dezastrului de la Crevedia, apărați de avocatul lui Piedone, audiați abia după 10 zile

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stîngă, cei doi patroni ai stației GPL de la Crevedia, au fost aduşi miercuri dimineață la Parchetul General pentru noi audieri. După aproximativ o oră, ei au fost scoşi din sediul Parchetului şi duşi în arestul Poliţiei.

Ei fuseseră reținuți marți, seara, la 10 zile de la explozia devastatoare.

Citește și: Răspunsul cinic al avocaților celor doi patroni: „La o stație GPL se poate întâmpla orice”

Avocatul, care îi reprezintă pe cei doi patroni și, de asemenea, compania, a spus că a aflat din presă despre calitatea de suspecți în acest dosar, din comunicatul Parchetului.

"Câtă vreme un stat întreg a fost concentrat 11 zile să muncească acest dosar iar eu nu ştiu nimic din el… E rezonabil? Să văd şi eu ceva din el. Nici măcar astăzi. Dacă ni se dădea un telefon la orice oră, ne ridicam şi veneam. S-a făcut o corespondenţă, s-au solicitat prin corespondenţă înscrisuri de la societate.

Citeşte şi: Patronii stației GPL Crevedia, reținuți. Au făcut profit de 71.000.000 lei și cu garanții de la stat

Atât. Noi nu am dat declaraţii, ni s-au adus la cunoştinţă ce v-am spus. Eu am un mare respect pentru organele judiciare. Muncesc foarte mult. Dar putem face toate procedurile astea cu un minim de respect, o minimă decenţă.

Noi nu am avut nicio calitate, nu am putut participa la absolut nimic. Toate audierile s-au făcut fără ca noi să fim în măsură să ne exercităm vreun drept”, a declarat, marți seara Cojocaru., subliniind că timp de 10 zile nu a știut nici cel mai mic detaliu din dosar. 

Citește și: Firma care are depozitul GPL, ajutată de stat să ia milioane €. Gazul din Crevedia pus gaj la bancă

În aceste condiții, Florin Cojocaru l-a sfătuit pe clientul să nu dea nicio declarație în fața procurorilor.

Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, suspendat din PSD.

Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia, unde s-au produs explozii săptămâna trecută, soldate cu cinci decese şi aproximativ 50 de oameni răniţi, printre care şi mulţi pompieri. De asemenea, zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.

Staţia GPL din Crevedia funcţiona din iulie 2020 fără autorizaţie de securitate la incendiu. 

Avocatul lui Piedone și al israelienilor din dosarul Black Cube

Ultimul caz celebru al avocatului Forin Cojocaru a fost al baronului PSD, Ionel Arsene. Florin Cojocaru a fost și avocatul lui Elan Schwartzenberg, pe care l-a scăpat de mandatul de arestare în lipsă şi de urmărirea internaţională. Tot el a fost unul dintre apărătorii primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, în dosarul Colectiv. 

Lui Florin Cojocaru i s-a mai spus și ”avocatul Black Cube”, clienți fiindu-i israelienii implicați în acel dosar.

I-a mai apărat pe Gruia Stoica în Grampet, a asistat-o pe jandarmerița Ștefania după protestele din 10 august, a fost apărătorul lui Cătălin Ioniță, fost șef al Poliției Române și al DGA, generând clasarea dosarului de către DNA. 

Același avocat, Florin Cojocaru, a fost ales de către fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, în dosarul format la DNA în urma acuzațiilor fostei directoare Tarom, Mădălina Mezei, privind presupusa încercare a lui Cuc de a o determina să țînă la sol avioane in ziua moțiunii de cenzură din octombrie 2019, care s-a soldat cu răsturnarea guvernului Viorica Dancilă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te