Patriarhia, mesaj dur după ce biserica din Parcul Titan a fost vandalizată cu inscripții „Be gay”

DE Miruna Moldoveanu | 19.03.2021 - 16:47
Biserica de lemn din Parcul Titan a fost vandalizată/FOTO: HotNews

Biserica de lemn din Parcul Titan din Capitală a fost vandalizată, pe exteriorul lăcașului de cult, dar și pe icoane fiind scrise inscripții precum „Be gay”, „Do Crime”. „

SHARE
Poliția Capitalei a anunțat că a deschis dosar penal pentru distrugere.
 
„În această dimineață, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Secția 12 Poliție a fost sesizată de către un preot paroh cu privire la faptul că în această dimineață a găsit pereții, din lemn, ai bisericii desenați cu diverse inscripții. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, care au declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Cercetările vor fi continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3", a transmis Poliția Capitalei.
 
Mesaj dur al Patriarhiei: Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou
 

Biserica din Parcul Titan, vandalizată cu inscripții precum „Do crime”

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR”, se arată într-un mesaj transmis vineri de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Biserica „Pogorarea Sfântului Duh" din Parcul Titan este contruită în stil maramureșean, în perioada 1994-1996, potrivit HotNews.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat, vineri, că vandalizarea pereţilor Bisericii din lemn din Parcul IOR reprezintă "un exemplu strident dintr-un lung şir de acte violente dictate şi întreţinute de o hidoasă ideologie (neomarxistă)".

Patriarhia reacționează dur

"Toleranţa clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, loveşte din nou. Şi face ceea ce ştie ea mai bine: vandalizează, murdăreşte, expectorează mesaje groteşti şi, în accese de supremă inteligenţă, îşi scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereţii frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureştean IOR. Doar un exemplu strident dintr-un lung şir de acte violente dictate şi întreţinute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreştină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv şi progresist mediul universitar şi social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, îşi găseşte, iată, adepţi şi în România. Din fericire nu în România profundă, a majorităţii oamenilor normali şi de bun-simţ, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obişnuite să ţină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca şi a noastră a tuturor o reprezintă constant educaţia în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice şi, desigur, fertila credinţă în Dumnezeu", a susţinut Bănescu, într-o declaraţie transmisă presei.

Poliţiştii şi procurorii efectuează cercetări după ce au fost sesizaţi, vineri dimineaţa, că pe pereţii Bisericii din lemn din Parcul IOR au fost vandalizaţi.

"Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 12 Poliţie a fost sesizată de către un preot paroh cu privire la faptul că în această dimineaţă a găsit pereţii din lemn ai Bisericii desenaţi cu diverse inscripţii", informează Poliţia Capitalei.

Au început cercetările

La faţa locului s-au deplasat poliţişti de la Secţia 12, care au declanşat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

"Cercetările vor fi continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3", arată sursa citată.

În mediul online a apărut, vineri, o filmare în care se observă că pe pereţii din lemn şi icoanele exterioare ale Bisericii au fost scrise cu spray roz diverse inscripţii - LGBT, #BLM, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te