„Păcănelele” nu mai pot fi amplasate în baruri sau magazine. Numărul de aparate, drastic redus

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.10.2023 - 23:30
„Păcănelele” nu mai pot fi amplasate în baruri sau magazine - Foto: npr.org

Păcănele nu mai pot amplasate în baruri, așa cum se întâmplă la sate, în orașele mici sau în cartierele muncitorești. De asemenea, a apărut o prevedere care limitează numărul acestora într-o singură locație.

SHARE

Reforma jocurilor de noroc începe cu limitarea aparatelor de păcănele la anumite locații unde nu se vinde alcool. Numărul aparatelor a fost, de asemenea, limitat.

19. Articolul 15 alineatul (6) litera a) punctul i) și punctul iii) se modifică și vor avea următorul cuprins:

i) sala de jocuri - minimum 20 slot-machine pentru municipiul Bucureşti sau minimum 12 slot-machine în alte locaţii decât municipiul Bucureşti.

În spaţiile în care se desfăşoară acest gen de activitate ca activitate principală, nu se pot desfasura activități comerciale care presupun comercializarea de băuturi alcoolice de către organizator sau un terț. Se poate desfășura, direct de către organizator, oricare altă activitate prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, dacă aceasta respectă condițiile de licențiere și autorizare.

„Păcănelele” nu mai pot fi amplasate în baruri sau magazine. 

Sala de jocuri nu poate să aibă intrare comună cu un spațiu în care se comercializează băuturi alcoolice. De asemenea, este interzisă orice formă de acces între o sală de jocuri de noroc și un spațiu comercial în care se comercializează băuturi alcoolice, inclusiv prin intermediul unei uși între cele două tipuri de spații. Pentru această categorie se acordă autorizație clasa A, conform pct. 1 subpct. II din anexă.

iii) maximum cinci slot-machine, pentru locațiile autorizate pentru activitatea de pariuri. În spaţiile în care se desfăşoară acest gen de activitate ca activitate principală, nu se pot desfășura activități comerciale care presupun comercializarea de băuturi alcoolice de către organizator sau un terț.

Se poate desfășura, direct de către organizator, oricare altă activitate prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, dacă aceasta respectă condițiile de licențiere și autorizare. Locația în care se desfășoară acest tip de activitate nu poate să aibă intrare comună cu un spațiu în care se comercializează băuturi alcoolice.

De asemenea, este interzisă orice formă de acces între o locație de acest tip și un spațiu comercial în care se comercializează băuturi alcoolice, inclusiv prin intermediul unei uși între cele două tipuri de spații. Pentru această categorie se va acorda autorizație clasa A, conform pct. 1 subpct. II de la anexa ce face parte integrantă din prezenta ordonanță de urgență.

Cum vrea guvernul să țină banii în România

(1) Acordarea licenței de organizare a jocurilor de noroc, respectiv acordarea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc se realizează cu perceperea de taxe, iar pentru operatorii de jocuri de noroc ce operează jocuri de noroc la distanță, suplimentar, atât pentru obținerea licenței, cât și pentru autorizare, aceștia trebuie să facă dovada înmatriculării societății sau a înregistrării sediului permanent conform art. 1 alin. (2) din prezenta ordonanță de urgență, prin care își desfășoară activitatea pe teritoriul statului român.

Organizatorii de jocuri de noroc au obligativitatea să întocmească și să depună la O.N.J.N. o declarație lunară, la data și sub forma unui formular-tip, aprobată prin ordin al președintelui O.N.J.N., însușită de administratorul societății, în care să evidențieze veniturile din jocuri de noroc așa cum sunt ele definite la art. 1^1 din prezenta ordonanță de urgență, precum și suma ce trebuie achitată pentru plata taxei de licență și de autorizare pe fiecare tip de joc de noroc în parte.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te