(P) Cum să construim mai sănătos?

DE Newsweek România | Actualizat: 27.12.2019 - 21:54
„Ne dorim ca oamenii să trăiască sănătos, în case frumoase și eficiente din punct de vedere energetic”

Interviu cu Laurenţiu Lupuşor, Director General Baumit România.

SHARE

Baumit România este recunoscut ca un producător de materiale de construcţii care aplică riguros cele mai înalte standarde de calitate.

Newsweek România: Spuneţi-ne despre începutul activității Baumit în România.

Laurenţiu Lupuşor: Baumit România a luat fiinţă în iulie 1995, ca firmă românească cu capital austriac, parte a prestigiosului grup Schmid Industrie Holding, unul dintre cei mai vechi şi mai puternici jucători europeni pe piaţa materialelor de construcţie.

În cei 24 de ani de func-ţionare, Baumit România a fost un pionier în introducerea şi dezvoltarea pe piaţa locală a unor sisteme şi materiale de construcţie inovatoare şi performante, dar şi a unor tehnologii de înaltă productivitate.

Sistemele ETICS de izolare termică a clădirilor au fost oferite, pentru prima dată, de Baumit. Îmi amintesc că, în anii ’90, numele Baumit era asociat în exclusivitate cu sistemele ETICS de termoizolare.

Am fost primii care au fabricat şi au comercializat în România tencuieli şi şape aplicabile mecanizat şi care au livrat mortare şi tencuieli în silozuri autotransportabile.

În fiecare an, am lansat produse şi sisteme de construcţie noi, unele dintre acestea fiind noutăţi absolute şi aparţinând în exclusivitate mărcii Baumit: sistemele termoizolante Baumit Open şi Baumit Star, tencuiala decorativă Baumit NanoporTop cu proprietăţi de autocurăţare prin fotocataliză, sistemele de ancore de lipire Baumit StarTrack, tencuiala decorativă de modelaj Baumit CreativTop, care permite obţinerea unei faţade personalizate şi unice, şi enumerarea ar putea continua.

Baumit este promotorul unui nou trend în piaţa materialelor de construcţii - Healthy Living.

Ne petrecem cea mai mare parte a vieţii în interior. Printre factorii care contribuie la starea de bine fizică se numără calitatea aerului, temperatura confortabilă din încăpere, umiditatea aerului interior etc.

De aceea, „spaţiile noastre de viaţă“ sunt atât de importante pentru sănătatea noastră. Acum devine clar de ce sunt necesare materialele de calitate, pentru că locuim alături de ele.

Calea de a realiza acest obiectiv este simplă: numai când construiţi sănătos, puteţi trăi într-un mediu sănătos.

Avem nevoie de un climat interior sănătos. O casă termoizolată cu pereţi care reglează climatul interior vă permit să vă simţiţi bine, astfel încât să puteţi trăi o viaţă relaxată într-un mediu curat şi frumos.

Avem nevoie să trăim sănătos. În special după momentele de activitate intensă şi de provocări profesionale, spaţiul nostru de locuit devine un loc pentru relaxare şi recuperare - locul unde ne încărcăm cu energie.

Cum a descoperit Baumit traiul sănătos?

Baumit acordă atenţie subiectului „Healthy Living“ de peste 25 de ani şi a lansat pe piaţă numeroase produse inovatoare în acest domeniu.

Totuşi, în cursul acestui studiu susţinut, a devenit clar că, în prezent, există puţine concluzii știinţifice despre efectele materialelor de construcţie asupra sănătăţii şi a stării de bine a locatarilor unei clădiri.

Prin urmare, în 2015 a fost lansat în Austria un proiect unic de cercetare la nivel european: VIVA Research Park, cel mai mare proiect de cercetare comparativă din Europa în domeniul materialelor de construcţie. 

După doi ani de cercetare intensă, analizând şi evaluând cinci milioane de date, s-a ajuns la concluzia că metodele de construcţie şi materialele utilizate au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi a calităţii vieţii.

Indiferent de ce arhitectură alegeţi când construiţi o casă, toate casele au un lucru în comun, iar pentru a crea o clădire sănătoasă, trebuie luate în consideraţie trei aspecte: Termoizolaţia, Masivitatea şi Parametrii Interiori.

Sunt disponibile produsele Healthy Living în România?

Produsele din gama Baumit Klima sunt disponibile în România, sunt produse în fabricile Baumit din ţara noastră şi deja au fost aplicate cu succes în diferite proiecte rezidenţiale şi nu numai.

Care sunt perspectivele şi planurile de viitor?

Dorim să ne păstrăm poziţia în leadershipul de piaţă în următoarele domenii: sisteme termoizolante ETICS, finisaje de faţadă, mortare, tencuieli, şape aplicabile mecanizat, sisteme pentru asanarea şi restaurarea clădirilor şi sisteme de pardoseală Baumacol.

Evoluăm, într-un ritm foarte rapid, către o poziţie de top în domeniul finisajelor pentru interior – gleturi şi vopsele lavabile.

Ţinta noastră este ca, prin inventivitate şi iniţiativă, prin competenţă şi consecvenţă, să păstrăm şi, acolo unde se poate, să consolidăm imaginea Baumit România: cea a unei firme puternice, inovatoare, de încredere şi mereu aproape de partener. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te