Orban: Aș fi preferat ca pozițiile publice ale unor colegi să arate eșecul PSD

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 08.10.2018 - 14:26
Ludovic Orban a votat pentru căsătoria tradițională. Foto Inquam Photos/George Călin

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că ar fi preferat ca pozițiile publice ale unor colegi de partid să arate eșecul lamentabil al PSD. Orban a mai spus că aceştia ar fi trebuti să îşi exprime punctele de vedere în organismele statutare ale partidului.

SHARE

Ludovic Orban a mai spus că, precum toţi colegii lui liberali, şi el a avut dreptul să se poziţioneze după propria conştiinţă în privinţa referendumului.
”Eu nu am ce să comentez legat de aceste acuzaţii. Ieri a avut loc un referendum care a arătat foarte clar că populaţia României a dat un vot de neîncredere în PSD şi în guvernarea PSD. Principalul responsabil pentru eşecul referendumului este PSD şi Liviu Dragnea care au încercat să confişte o temă care nu le aparţinea. În ceea ce priveşte PNL noi nu am decis poziţionarea partidului în niciun fel, lăsând deplină libertate membrilor partidului de a se poziţiona proprilor convingeri”, a declarat Ludovic Orban.

Referitor la faptul că mai mulți membri ai partidului au votat „DA”, Orban a comentat: "Eu cred că şi eu am libertatea, aşa cum am lăsat libertatea colegilor mei să voteze după propriile convingeri. Nu cred că în acţiunea publică un om trebuie să acţioneze împotriva propriior convingeri, ci în baza principiilor care îi călăuzesc viaţa. Faptul că sunt un om credincios, care ţine la familie, faptul că asta e convingerea mea intimă legată de subiect, nu văd să fie o mare problemă, mai ales că am făcut-o ca cetăţean şi nu am încercat să impun  punctul meu de vedere colegilor mei sau altor cetăţeni”.
”În ceea ce priveşte poziţiile unor colegi de-ai mei, aş fi preferat ca poziţiile lor publice, mai mult sau mai puţin coordonate, să arate acest eşec lamentabil al PSD-ului şi să îşi concentreze întreaga energie pentru eforturile PNL de a scăpa România de această guvernare nocivă, care distruge imaginea României şi care produce atât rău în societatea românească. PNL este cel mai democratic, cel mai transparent partid. Este partidul care permite exprimarea opiniilor, sigur, în interioul PNL, pentru că a ieşi cu critici şi acuzaţii în public împotriva partidului nu face decât să afecteze imaginea partidului. Aş fi preferat ca punctele de vedere exprimate de către unii dintre colegii mei să fie exprimate în reuniunile organismelor statutare ale partidului”, a subliniat liderul PNL.

Mai mulţi lideri PNL, printre care Cezar Preda, Alina Gorghiu, Cătălin Predoiu, Mihai Voicu, au postat, duminică seara, pe Facebook mesaje similare în care acuză conducerea liberală că a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te