Orașul din România în care se construiește un nou stadion. Este primul construit după 1989

DE Alexandra Lupascu | 04.03.2024 - 17:04
Orașul din România în care se construiește un nou stadion. Este primul construit după 1989 Foto: Facebook I Dominic Fritz

Noul stadion va avea o capacitate de peste 10.000 de locuri și va costa 115 milioane de lei, bani obținuți de la bugetul local.

SHARE

Construcția a început de luni și este primul stadion ridicat după revoluția din 1989, în acest oraș. Primăria Timișoara a dat luni startul construcției Arenei Eroii Timișoarei.

Cu o suprafață construită de peste 10.000 mp, 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne, stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB și va putea găzdui inclusiv competiții internaționale, se arată într-un comunicat al primăriei.

"Azi e o zi așteptată de prea mult timp de comunitatea timișoreană. Ziua în care transformăm o promisiune de ani de zile în realitate: am început construcția stadionului.

Orașul din România în care se construiește un nou stadion. Este primul construit după 1989

E una din investițiile noastre strategice și de asta o finanțăm integral din bugetul local, din banii tuturor timișorenilor și nu mai așteptăm după București.

Îmi doresc ca azi să fie ziua în care pornim și reconstrucția fotbalului timișorean și mă bucur că alături de noi au venit la viitorul stadion multe din gloriile lui Poli dar și tineri care acum se antrenează sub culorile alb-violet”, a declarat primarul Dominic Fritz, la demararea construcției.

Citește și: Austeritate la Guvern? Licitație pentru cel mai modern complex sportiv din România. Costă 73 mil. €

Stadionul este construit pe structură metalică pe Calea Buziașului și va oferi o infrastructură de ultimă generație pentru competiții și antrenamente sportive.

O arenă sportivă modernă

"Mă bucură să văd că în sfârșit se întâmplă unul dintre stadioanele mereu promise. Știu că se vorbea de un stadion nou încă de când eram jucător aici, mai bine de un deceniu în urmă.

Avem nevoie de acest stadion, avem nevoie de mai mult sprijin, din partea tuturor, autorități, mediu privat și suporteri, pentru a putea face performanță, pentru a putea fi din nou acolo sus, pentru a putea scoate din nou capul în Europa”, a punctat managerul general al clubului de fotbal Politehnica Timișoara, Costel Pantilimon.

Citește și: În orașul fără echipă în Liga 1 se va construi un al doilea stadion modern. Costă 75 milioane €

De asemenea, pe suprafața de aproape 53.000 de metri pătrați, Primăria Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii.

Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.

Investiția Primăriei Timișoara se ridică la 115 milioane lei, bani de la bugetul local, și va fi gata în 2 ani și 3 luni. Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât şi antrenamentele echipelor din centrele de copii şi juniori.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te