Oprișan a declarat cetățean de onoare un primar cercetat de DNA și a refuzat doi salvatori de copii

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.07.2019 - 17:06

Oprișan premiază abuzul în serviciu și nu curajul.  

SHARE

Un proiect privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Vrancea pentru doi focşăneni, Alexandru Puiu şi Florin Sebastian Drăgan, care au salvat trei copii de la înec, a fost respins de majoritatea consilierilor judeţeni în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, relatează Agerpres.  
Consiliul Județean Vrancea este condus de controversatul baron local, Marian Oprișan. Dacă zilele trecute nu au vrut să premieze curajul, majoritatea PSD-ALDE și Oprișan au onorat, în trecut, corupția.
 
Primarul cu DNA pe urme
Consiliul a adoptat Hotărârea nr. 60 din 12 mai 2016 privind conferirea titlului de "Cetatean de onoare al judetului Vrancea" domnului BACINSCHI Decebal-Gabriel. Textul hotărârii a fost scos, astăzi, de pe siteul cjvrancea.ro rămânând doar titlul acestei decizii.

Decebal Gabriel Bacinschi a fost primar al orașului Focșani.
În 2017, Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22.02.2017, a inculpatuluiBACINSCHI DECEBAL-GABRIEL, la data faptei primar al Municipiului Focșani, județul Vrancea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, inculpatul Bacinschi Decebal-Gabriel, în calitate de primar al municipiului Focșani, cu intenție, a atribuit în mod direct, către o firmă „agreată”, un contract privind obiectivul „Instalații de iluminat ornamental în Piața Unirii - Municipiul Focșani” și ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor, deși știa că prețul acestora este supraevaluat.În ambele cazuri, edilul a acționat contrar dispozițiilor legale, rezultatul acestor acțiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 356.642 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în cuantum de 246.121 de către societatea respectivă.De menționat este faptul că, la data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată”. 
   

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.