Octavian Jurma: În valul patru au murit la fel de mulţi copii cât în toate valurile precedente

DE Daniel Toșa | 11.11.2021 - 14:18
Octavian Jurma: În valul patru au murit la fel de mulţi copii cât în toate valurile precedente/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Cercetătorul Octavian Jurma susține că în trei luni de la debutul valului patru au murit la fel de mulți minori cât au murit în toate valurile precedente combinat.

SHARE

„Știu ca toată lumea e cu ochii pe circul politic însă glasul morților se aude în continuare mai tare în România decât cel al politicienilor. În numele lor vă vorbesc în continuare".

Azi, 10 noiembrie 2021, este încă o zi tristă pentru România, care vine să atragă atenția asupra consecințelor nefaste ale deschiderii școlilor cu nesocotirea deliberata a normelor de siguranță, indiferent de incidenta cazurilor noi și asumarea politică împotriva recomandărilor medicilor, experților în sănătate publică și chiar a instituțiilor de sănătate publică.

În trei luni de la debutul valului patru - Delta au murit le fel de multi minori, 18 copii (minori intre 0 si 19 ani*), câți au murit în 12 luni în toate valurile precedente combinat, când au murit de COVID-19 tot 18 minori.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la gruparea de interlopi care cerea taxă de protecție de la dezvoltatorii imobiliari

De la debutul pandemiei și până la debutul valului 4-Delta au murit oficial în România 34,253 de persoane dintre care 18 minori (0-19 ani) în mai mult de un an.

De la debutul valului 4-Delta în august și până azi, într-un interval de 4x mai scurt, au murit tot 18 minori dar dintr-un total de 2x mai mic (17,635 decese din august 2021 până acum).

Iar valul patru Delta este încă departe de a fi încheiat, dimpotrivă abia acum a coborât la nivelul vârfului valului doi!

Încă sper ca s-a greșit undeva în raportări sau am greșit eu în interpretarea datelor. În nici o altă categorie de vârstă diferența nu este atât de dramatica în valul Delta fața de valurile precedente, chiar daca tinerii sunt proporțional mai puternic afectați și în intervalul 20-59 de ani.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Interlopii Piciu și Pikachu au spart oglinda dubei care venise să-i ia după o bătaie în stradă

Pot doar sa remarc că e puțin probabil sa avem mai puține decese ale minorilor în săptămânile care au urmat vârfului de cazuri din România (19 octombrie 2021) decât in săptămânile care au precedat acest vârf. Mai pe românește, exista suspiciuni că ne mint deja din octombrie în privința numărului real de morți mai ales în rândul tinerilor.

După aproape doi ani de lupta cu pandemia în fiecare val, în România, rezultatele sunt mai proaste, nu mai bune, și direct proporțional cu nivelul de control politic al politicii de sănătate publică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te