O tânără s-a sinucis aruncându-se în fața trenului. Suferința zilnică i-a înnegrit sufletul

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.02.2023 - 10:11
O tânără s-a sinucis aruncându-se în fața trenului. Era bătută zilnic cu pumnii și picioarele de soț - FOTO: Profimedia Images

O moldoveancă de 32 de ani, stabilită în Italia, a decis să-și pună capăt zilelor într-un mod șocant. Femeia s-a aruncat în fața trenului, sătulă de bătăile zilnice pe care i le aplica soțul ei.

SHARE

Evenimentul tragic au avut loc la Veneția, în 2021 dar acum, soțul riscă 24 de ani de închisoare. Potrivit acuzării, ea se afla într-o stare de depresie cauzată de violențele pe care le-ar fi suferit din partea soțului ei.

Era 27 iunie 2021 când a ajuns sub un tren în gara din Mestre și a murit. Dar investigațiile pentru a clarifica contextul a ceea ce a părut imediat a fi o sinucidere au scos la iveală un tablou mult mai grav, care va duce acum la un proces la Curtea de Asistentă, unde soțul riscă până la 24 de ani de închisoare.

Femeia, originară din Republica Moldova, pe atunci în vârstă de 32 de ani, s-a aruncat în fața trenului pentru că „se afla într-o stare de depresie profundă” din cauza bătăilor și abuzurilor pe care le suferea acasă.

Citește și: 200.000.000 lei promiși pentru consolidarea a 180 de clădiri au dispărut. Scenariu: 42.000 de morți

Versiunea apărării este evident opusă, avocatul Leonardo De Luca alegând calea procesului tocmai pentru a dovedi că nu a existat nicio violență și, cu atât mai puțin, nicio legătură între aceasta și sinucidere.

După tragicul deces, poliția a cules mărturiile surorilor victimei, care au dezvăluit că între cei doi exista o relație foarte grea de ceva vreme.

Citește și: Ucraina pregătește o mare campanie de primăvară. S-a aflat de cine depind livrările de avioane

Amândoi ajunseseră în Italia în urmă cu patru ani și locuiau în Mestre: el, după o perioadă petrecută pe diverse șantiere de construcții în Norvegia, își găsise un loc de muncă ca tâmplar în zona Veneției, în timp ce ea nu lucra, iar copiii rămăseseră în Moldova, la alte rude.

„Pumni și lovituri aproape zilnic”

Potrivit acuzării, violențele durau de mult timp, chiar înainte ca cei doi să ajungă în Italia: „pumni și lovituri aproape zilnic”, subliniază procurorul în rechizitoriul care datează din 2010, când cuplul locuia încă în țara lor.

Iar pe 27 iunie, în urmă cu doi ani, în pragul depresiei, a decis să pună capăt la toate acestea. Investigațiile au scos la iveală faptul că, în timp ce se afla pe peron, înainte de a se arunca, femeia a făcut un apel video către fiica sa, spunându-i că se va sinucide.

Apoi a fost găsită acasă o scrisoare în care își cerea scuze pentru fapta sa, dar se pare că fără să menționeze vreodată violența soțului ei. Tocmai pe aceste aspecte se bazează în mare măsură apărarea, potrivit corrieredelveneto.it.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te