O tânără a fost exmatriculată de la Școala de Agenți de Poliție pentru că s-a îmbolnăvit: Ce a urmat

DE Alin Crișan | Actualizat: 10.04.2023 - 21:12
Polițista exmatriculată de la școala de agenți pentru că s-a îmbolnăvit - Foto: Facebook/ Anamaria Buș

O tânără a fost exmatriculată de la Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca pentru că s-a îmbolnăvit. A reușit să învingă instituția în justiție.

SHARE

Anamaria Buș a fost exmatriculată din cadrul Școlii de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca în 2019 datorită unei boli la plămâni, însă chiar și după ce aceasta s-a vindecat, reîncadrarea ei a fost refuzată. Astfel, a fost nevoită să acționeze în instanță.

O tânără a fost exmatriculată de la Școala de Agenți de Poliție pentru că s-a îmbolnăvit

„Anamaria Buș a a depus jurământul pentru a deveni polițistă, în 7 aprilie 2023, ea reușind să învingă sistemul, care a încercat să o elimine din cauza unei boli.

Tânăra a reușit să ajungă polițistă în ciuda faptului că fusese exmatriculată de la Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca. Tânara fusese admisă în promoția 2018, dar din cauza unei boli la plămâni, a fost exmatriculată în anul 2019.

Citește și: Maia Sandu îi cheamă pe moldoveni la un miting pro-UE: „Şantajul Rusiei a dus la mărirea preţurilor”

Conducerea Școlii de Poliție din Cluj-Napoca a cerut avizul comisiei medico-militare de la Spitalul Militar din Cluj, de unde a venit răspunsul că Anamaria nu este aptă medical pentru a continua cursurile. A fost internată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, unde a urmat un tratament și în final s-a vindecat.

Deși medicii de la Aiud au declarat-o pe Anamaria vindecată, cei de la Școala de Poliție din Cluj-Napoca nu au mai vrut să o reîncadreze ca elev. În 2020, tânăra a dat instituția în jduecată și a avut câștig de cauză. Dosarul s-a judecat la Tribunalul Alba, instituție care i-a dat dreptate tinerei și a obligat instituția școlară să îi reevalueze situația medicală.

Supendată calitatea de elev până la reverificarea medicală
„Anulează în parte Dispoziţia directorului Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj – Napoca nr. 69 din 18.10.2019. Înlătură din Dispoziţia directorului Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj – Napoca nr. 69 din 18.10.2019 menţiunea «îi încetează calitatea de elev», menţiune ce urmează a fi înlocuită cu «i se suspendă calitatea de elev până la o nouă reverificare a situaţiei medicale».

Citește și: Secretar de stat în Transporturi: România va atinge borna de 1.000 kilometri de autostradă în 2023

Dispune reîncadrarea reclamantei în calitatea de elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj – Napoca în vederea reluării studiilor doar în situaţia în care, urmare a reverificării situaţiei medicale a acesteia, se constată îndeplinirea baremului medical de către reclamantă.

Reverificarea situaţiei medicale a reclamantei urmează a se efectua cel mai târziu la momentul organizării următorului concurs de admitere în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie, iar reîncadrarea reclamantei, în situaţia în care corespunde din punct de vedere medical, se va efectua în cadrul promoţiei pentru care s-a organizat respectivul concurs”, a decis magistratul de la Tribunalul Alba.

Ulterior, Anamaria Buș a fost reîncadrată în Școala de Poliție, iar în 2023 a finalizat studiile și a depus jurământul, devenind, astfel, polițistă cu acte în regulă.”, conform albapress.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te