O grupare anonimă a preluat controlul paginii Dexonline, cunoscută pentru poziții anti-PSD

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 11.03.2019 - 11:47
Ultima postare Dexonline dinainte ca pagina de Facebook să fie spartă

Pagina de Facebook a site-ului Dexonline, cu peste 440.000 de următori, a fost spartă de hackeri și difuzează de aproape o lună doar clipuri menite a-i oripila pe utilizatori.

SHARE

Administratorii Dexonline, site care s-a remarcat de câteva ori prin poziții anti-PSD și pro Klaus Iohannis, încercă să își recupereze contul, dar demersurilor lor la Facebook au rămas deocamdată fără nici un rezultat.

„A fost spart contul pe 26 februarie și un anonim a preluat controlul paginii, ca «page owner», nu doar ca administrator. Practic, ne-au eliminat pe noi. Am trimis mai multe documente la Facebook, dar nu s-a rezolvat. Ne-au cerut și mai multe acte, inclusiv o declarație notarială, dar fără succes”, a declarat pentru Newsweek România Radu Borza, președintele Asociației Dexonline.

Acesta a explicat că reprezentanții Facebook le-au transmis că le pot recupera doar accesul ca administrator, poziție din care membrii Dexonline au încercat să închidă pagina, dar au fost rapid eliminați de către hackeri.

Gruparea anonimă care a spart contul continuă să posteze, de aproape o lună, pe pagina Dexonline video-uri cu imagini desgustătoare, provenind toate dintr-o altă pagină, „Easy”, care a fost la rândul său raportată, dar din nou fără nici un rezultat.

Din acest motiv, comunitatea Dexonline de pe Facebook, foarte puternică până în februarie, a pierdut deja peste 30.000 de următoritori, îngroziți că primesc postări cu răni deschise și infectate.

„Conținutul s-a schimbat total și nu e dificil de ajuns la concluzia că contul a fost preluat de altcineva. Nu îmi dau seama cine face așa ceva, dar e clar că securitatea pe Facebook nu e strălucită. Nu înțeleg de ce se întâmplă asta, dar și Facebook ar trebui să fie interesat să ne ajute, pentru că utilizatorii primesc spam cu aceste video-uri. Dar degeaba”, a precizat Radu Borza pentru Newsweek România.

Atacatorii postează filmulețe menite să oripileze utilizatorii

 

Dexonline s-a remarcat de mai multe ori prin poziții anti-PSD. În august 2018, a desemnat că „muie“ este cuvântul lunii. În 24 de ore, peste 30.000 de persoane au căutat definiţia cuvântului care a ajuns pe plăcuţa de înmatriculare a unui român şi a determinat Poliţia Română să susţină o conferinţă de presă.

„Mulţumim Poliţiei Române pentru faptul că (indirect, prin acţiunile sale) a reuşit performanţa să dirijeze către definiţia termenului „muie” peste 30.000 de persoane în ultimele 24 de ore (mai multe decât în ultimele 6 luni)! Deoarece nu suferim de pudibonderie, nu ne e jenă să vorbim despre cuvintele argotice care au şi conotaţii sexuale. Să înţelegem că următorul pas al poliţiei va fi interzicerea romanului Cireşarii pentru că autorul îşi permite să folosească acest termen?“, este postarea de pe pagina de Facebook a Dexonline.

Susținere pentru Klaus Iohannis

În 2014, colaboratorii proiectului DEX Online și-au îndeamnat cititorii să îl voteze pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, pentru că „Victor Ponta este un real pericol pentru România”, conform unei postări de pe blogul comunității. „Credem că trăim un moment important, iar consecințele alegerilor din 16 noiembrie vor fi enorme. Considerăm că Victor Ponta este un real pericol pentru România, un om cum nu se poate mai departe de valorile noastre: onestitate, muncă, responsabilitate, spirit civic.

Credem că ar fi catastrofal dacă Victor Ponta ar ajunge președintele României, iar prima afectată ar fi justiția. S-ar nărui astfel statul de drept, singurul sistem în care inițiativa privată se poate dezvolta pe termen lung, fără teama perpetuă a unor abuzuri care pot lovi pe oricine, oricând”, au scris autorii DEX Online.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te