O femeie a furat un telefon mobil din sediul Parchetului. A spus că nu și-a dat seama

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 06.09.2022 - 17:33
Foto: mktomasik/pexels.com

O femeie a fost condamnată după ce a furat un mobil chiar în sediul Parchetului, telefonul fiind chiar al unui angajat al insituției.

SHARE

Femeia a fost condamnată la pedeapsa de 3.600 lei amendă penală, echivalentul a 180 zile amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Sentința a fost dată de Judecătoria Tulcea, pe 24 august și nu este definitivă. Femeia este acuzată că, aflându-se la etajul doi al clădirii Parchetului de pe lângă Judecătoria/Tribunalul Tulcea, a luat un telefon marca HTC U11 de pe un scaun aflat pe holul acestui etaj și l-a băgat în poșetă.

Potrivit rechizitoriului, victima a declarat că își desfășoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, iar în ziua incidentului se afla în incinta sediului, în timpul programului de lucru. La un moment dat a părăsit biroul şi a parcurs culoarul de la etajul al doilea, până la scările de acces de la capătul acestuia cu scopul de a părăsi incinta. Înainte de a începe coborârea s-a oprit pentru a verifica în geantă existența unui anumit lucru. Pentru a căuta mai ușor, și-a lăsat telefonul pe scaun.

Citește și: Brigada interlopilor români care a terorizat Torino, condusă de un fotbalist. Și albanezii se temeau

După ce a căutat respectivul obiect, a plecat mai departe fără a-și lua telefonul. După 30 de minute și-a dat seama că nu are telefonul și s-a întors pentru a-l căuta însă nu l-a mai găsit.

Femeia care a furat telefonul din sediul Parchetului nu și-a recunoscut fapta, deși a fost filmată

Pe camerele de luat vederi din instituție s-a observat cum inculpata, ia telefonul și îl bagă în geantă. Când a fost căutată și poliția a găsit telefonul asupra ei, femeia s-a scuzat că probabil a luat telefonul din greșeală, fiind foarte afectată de moartea socrului său, conform replicaonline.ro .

Citește și: Domnica, marea dragoste a lui Amza Pellea. Fostă gimnastă, mergea în picioare pe motocicletă

Instanța a constatat că, Sub aspectul laturii obiective, elementul material contă în fapta de sustragere, urmată de însușirea a unui bun fără drept, bun uitat de persoana vătămată într-un loc în care aceasta din urmă știa că a fost și în care avea posibilitatea să se întoarcă pentru a-și recupera bunul uitat, acesta neieșind din stăpânirea sa. Astfel, odată cu împosedarea inculpatei cu bunul sustras, infracțiunea s-a consumat.

Citește și: Victimele birocrației: Interlopul clujean Omar Jamal și-a ucis mama și bunica deși era condamnat

Sub aspectul laturii subiective, vinovăţia se materializează în acest caz sub forma intenției directe. Astfel, inculpata a urmărit producerea rezultatului, respectiv sustragerea și însușirea fără drept a unui bun al altuia. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatei la pedeapsa de 3.600 lei amendă penală, echivalentul a 180 zile amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te