Nou scandal la Serviciul de Urgență 112: „Închide, domnule, că ții linia ocupată!”

DE Adelina Sahlean | 03.09.2019 - 11:01

Un nou caz în care sunt puși în cauză operatorii 112 a apărut în Ialomița, acolo unde polițiștii au pornit o anchetă, după ce un dispecer 112 a preluat apelul unui bărbat și i-ar fi spus „Închide, domnule, că ții linia ocupată!”.

SHARE

Apelantul anunţa că a văzut în trafic un șofer care conducea beat. Ulterior, şoferul reclamat a produs un accident grav soldat cu un mort și doi răniți.

Poliţiştii de la Biroul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ialomița au început o anchetă, după ce un dispecer ar fi ignorat solicitarea unui bărbat din comuna Reviga, care a anunțat vineri că un șofer din localitate pune în pericol viaţa participanţilor la trafic. Sâmbătă dimineața, tânărul reclamat ar fi provocat un grav accident rutier, soldat cu trei victime, relatează Mediafax.

„Accidentul putea fi evitat, dacă dispecerul de la 112 ar fi luat în considerare apelul făcut ieri, la ora 13:40, de către cumnatul meu din Reviga, semnalând că un tânăr, Marian, din localitate, deranjează liniștea publică, conducând autoturismul cu viteză foarte mare, cu muzica dată la maxim, sub influența alcoolului. Răspunsul a fost <Închide domnule, că ții linia ocupată!!!>... Acest tânăr e parte a accidentului... Consecința: trei victime”, a scris o femeie, pe Facebook.

Poliţiştii de la Control Intern vor decide, la finalul verificărilor, dacă dispecerul a acţionat conform regulamentului şi vor stabili dacă se impun sancţiuni împotriva acestuia. Aceștia vor verifica dacă tânărul reclamat este cel care a provocat accidentul produs între două autoturisme, soldat cu trei victime cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani. Evenimentul a avut loc sâmbătă între localităţile Cocora şi Reviga.

Femeia care a postat mesajul pe Facebook susține că la Poliția din Reviga ușa este încuiată permanent, acesta fiind și motivul pentru care cumnatul ei a sunat la 112: „Din civism, cumnatul meu a acționat în vederea prevenției... eu am sesizat în spațiul public... acum instituțiile în drept, prin autosesizare, trebuie să cerceteze, analizeze și să ia măsurile ce se impun pentru cel de la 112 care a fost de serviciu...cât și pentru alții care, în timp, prin inacțiune/nerespectarea atribuțiilor de serviciu au contribuit la acest tragic accident”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -