Nicușor Dan: „PSD a dezvăluit adevărata miză pentru Primăria Capitalei. PUZ-uri pentru speculatori”

DE Alin Crișan | Actualizat: 07.03.2023 - 19:10
Nicușor Dan: „PSD a dezvăluit adevărata miză pentru Primăria Capitalei. PUZ-uri pentru speculatori” - Foto: INQUAM Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Nicușor Dan a declarat că PSD a dezvăluit adevărata miză pentru Primăria Capitalei, anume PUZ-uri pentru speculatori imobiliari.

SHARE

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că ''adevărata miză'' a Partidului Social Democrat la Primăria Capitalei ar fi planurile urbanistice zonale "pentru speculatori imobiliari", inclusiv desfiinţarea regimului de protecţie a zonei istorice.

Nicușor Dan: „PSD a dezvăluit adevărata miză pentru Primăria Capitalei. PUZ-uri pentru speculatori”

Declaraţiile vin după ce, luni seară, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Gabriela Firea este candidatul social-democrat la Primăria Capitalei şi că dezvoltatorii imobiliari şi-ar dori să scape de actualul edil.

Citește și: Legenda misteriosului lac „fără fund” din Munții Șureanu: Un balaur trage înotătorii în adâncuri

"Şeful PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit aseară, într-un interviu tv, adevărata miză a partidului său la Primăria Capitalei: PUZ-uri pentru speculatori imobiliari, inclusiv desfiinţarea regimului de protecţie a zonei istorice şi menţinerea PUZ-urilor şi autorizaţiilor ilegale emise de administraţia trecută.

Ca să fie clar pentru bucureşteni: PSD e apărătorul mafiei imobiliare, al celor care vor să facă bani pe plămânii oamenilor şi pe sănătatea oraşului, încălcând legea, sufocând Capitala şi distrugându-i patrimoniul.

Mafia de care liderul PSD pretinde că n-a auzit face de doi ani încercări disperate să construiască blocuri între case şi să distrugă spaţiile verzi", a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

El a menţionat că, în timpul mandatului său, nu vor fi distruse clădiri de patrimoniu sau suprafeţe de spaţiu verde.

Citește și: Orașul din România care este mai vechi decât piramidele: S-au descoperit scrieri de acum 7.000 ani

"Probabil că pixul Gabrielei Firea - cu care a semnat zeci de PUZ-uri şi de autorizaţii de construire ilegale - ar fi acum de mare folos PSD-ului la Primăria Capitalei, pentru a mai distruge nişte hectare de spaţiu verde şi a mai pune la pământ nişte clădiri de patrimoniu.

Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple în Bucureşti şi, cât timp voi fi eu primar, nici nu se va întâmpla", a mai scris el.

Marcel Ciolacu a declarat luni că Gabriela Firea este candidatul social-democrat la Primăria Capitalei.

"Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei. Vreţi să ieşim după emisiune prin Bucureşti să vedem ce a făcut Nicuşor Dan din Bucureşti?

E vreun dezvoltator în Bucureşti care nu îşi face cruce să scape odată de el? 

E cineva care să îl laude pe Nicuşor Dan? A făcut ceva Nicuşor în Bucureşti? Nu ai apă caldă, nu ai apă rece, nu ştiu cu ce mafie se bate", a spus Ciolacu la România TV.

El a adăugat că "administraţia nu e la îndemâna oricui".

"Domnul Nicuşor Dan poate să fie un om inteligent şi am înţeles că e un om foarte inteligent.

Administraţia nu e la îndemâna oricui, nu e o meserie uşoară, trebuie să te pricepi. 

Eu înţeleg cu oamenii noi din politică, am văzut ce a făcut şi ăla de la Braşov cu Curtea de Conturi, l-am văzut şi pe ăla de la Timişoara. Îmi pare rău, în acest moment nu au făcut faţă aceşti oameni la simple funcţii în administraţie", a apreciat Ciolacu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te