Un copil a căzut în apa acumulată în fostul ştrand municipal din Vaslui, închis de mai mulţi ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.09.2021 - 10:02
n copil a căzut în apa acumulată în fostul ştrand municipal, închis de mai mulţi ani / Smurd

Potrivit declaraţiei martorilor aflaţi în zona respectivă, apa acumulată avea o adâncime de aproximativ 1,7 metri şi s-a adunat în urma ploilor şi ca urmare a izvorârii din pânza freatică.

SHARE

Un copil a căzut, joi seara, în apa acumulată în fostul ştrand municipal din Vaslui, actualmente închis, şi a fost în pericol de a se îneca, băiatul fiind salvat în ultimul moment de un bărbat aflat în zona bazei sportive administrate de municipalitate.

Citește și: Cele mai mari alocări prin PNDL: Bihor, Iași, Suceava, Giurgiu. Cele mai mici: Ilfov, Harghita

"Ar fi putut avea loc un eveniment nefericit pentru comunitatea noastră. Un copilaş care se juca cu mingea în zona ştrandului a scăpat mingea în apă, a vrut să se ducă singur s-o ia, a alunecat pe malul abrupt care duce spre adâncimea de 5 metri şi a intrat în apă. În urma strigătelor de ajutor, un părinte care se afla lângă terenul de fotbal unde avea loc antrenamentul cu nişte copii a sărit imediat şi l-a salvat. Acum se lucrează la evacuarea apei. Am asigurat perimetrul prin prezenţa reprezentanţilor Poliţiei Locale şi cu motopompe încercăm să scoatem toată apa şi o să facem măsurători să vedem ce ne trebuie ca să acoperim acea gaură cu resturi de moloz şi pietriş, s-o aducem la o cotă la care să nu mai reprezinte un pericol. În zona respectivă apa se acumulează din stratul de pânză freatică şi nu poate fi controlată, deoarece izvorăşte din pământ", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, viceprimarul municipiului Vaslui, Lucian Branişte.

Acesta a precizat că zona va fi păzită 24 de ore din 24 de poliţişti locali, pentru evitarea producerii unor situaţii similare.

Citește și: Reușită incredibilă a Emmei Răducanu: din calificări în finală, la US Open.

Conform declaraţiei reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, copilul care a căzut în apă este în afara pericolului.

"Copilul a fost scos imediat din apă de un bărbat aflat în apropiere. La sosirea echipajului medical solicitat să intervină la faţa locului, el a fost găsit speriat, dar starea lui era bună. A fost transportat la spital pentru evaluare", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Un copil în vârstă de 14 ani a murit, în luna august a anului 2014, după ce s-a înecat într-un bazin cu o adâncime de 5,2 metri al Ştrandului Municipal din Vaslui. De la momentul producerii incidentului, ştrandul din Vaslui a rămas închis până în prezent. După un proces îndelungat deschis în urma decesului copilului de 14 ani, anul acesta, directorul Direcţiei Târguri şi Oboare din cadrul Primăriei municipiului Vaslui a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te