Musk a oferit 5.000 de dolari unui tânăr pentru a șterge un cont de Twitter care îi urmărea avionul

DE Daniel Toșa | 31.01.2022 - 09:45
Musk a oferit 5.000 de dolari unui tânăr pentru a șterge un cont de Twitter care îi urmărea avionul/FOTO: thesoftwarereport.com

Jack Sweeney, un tânăr de 19 ani din Florida, a refuzat o ofertă de 5.000 de dolari din partea lui Elon Musk pentru a-și șterge contul de Twitter care urmărește avionul privat al miliardarului.

SHARE

ElonJet are peste 150.000 de urmăritori și folosește un robot pe care Sweeney l-a dezvoltat pentru a monitoriza zborurile lui Musk. Acesta transmite apoi pe Twitter când și unde decolează sau aterizează avionul și durata fiecărei călătorii.

Bobocul de la facultate a dezvoltat aproximativ o duzină de alte conturi de roboți de zbor care urmăresc călătoriile unor titani ai tehnologiei de profil înalt, inclusiv Bill Gates și Jeff Bezos.

Mesajul direct inițial de la Musk a venit pe 30 noiembrie, a relatat prima dată Protocol.

„Poți să dai asta jos?", l-a întrebat Musk pe Sweeney. „Este un risc de securitate".
CEO-ul Tesla și SpaceX i-a oferit în cele din urmă adolescentului 5.000 de dolari pentru a-l ajuta să împiedice „oamenii nebuni” să îi urmărească zborurile. Sweeney a replicat cerând 50.000 de dolari, spunând că ar putea folosi banii pentru facultate și poate pentru un Tesla (TSLA) Model 3.

Citește și: VIDEO George Simion și cameramanul său au pălmuit doi botoșăneni. Motivul: n-au dat mâna cu liderul

„Nu-mi place ideea de a fi împușcat de un nebun", a spus Musk.

Ultimul schimb de mesaje a avut loc miercuri, 19 ianuarie, când Musk a spus că nu i s-a părut corect „să plătească pentru a închide acest cont". 

"Alte opțiuni în afară de remunerație, cum ar fi un stagiu de pregătire la SpaceX, ar face ca desființarea să fie mult mai ușoară", a răspuns Sweeney. Musk nu a răspuns încă.

Sweeney a declarat că este un fan al SpaceX de la prima lansare Falcon Heavy din 2018. Tatăl său lucrează pentru o companie aeriană, ceea ce i-a alimentat interesul pentru aviație.

Citește și: UK va propune NATO o desfășurare „majoră” de trupe și nave de război pentru descurajarea Rusiei | Newsweek Romania

„5.000 de dolari nu este suficient pentru cât de mult mă bucur de asta", a spus Sweeney. „Nu înlocuiește nimic, cum ar fi factorul de plăcere".

Sweeney i-a oferit lui Musk câteva sfaturi tehnice, vorbindu-i miliardarului despre un program de blocare pe care l-ar putea folosi pentru a contracara programele de urmărire a zborurilor.

„Se pare că a urmat acest sfat”, a spus Sweeney, precizând că se pare că Musk folosește în prezent programul de blocare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.