Au și francezii Elodia lor: Misterul crimei fără cadavru și fără vreo persoană dată dispărută

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 20.11.2022 - 18:22
Au și francezii Elodia lor: Misterul crimei fără cadavru și fără vreo persoană dată dispărută Foto: pexel.com/cottonbro

Poliția crede că suspectul, aflat la volanul unui Audi negru sub influența alcoolului, a ucis o femie pe un drum din apropierea orașului Grand Bourgtheroulde, la 140 km nord-vest de Paris. Nu există însă niciun cadavru și nici vreo persoană dată dispărută. Anchtea continuă.

SHARE

Poliția franceză este convinsă că a avut loc o crimă. Problema este că nu numai că nu există niciun cadavru și nimeni nu a fost declarat dispărut. Procurorul general al Normandiei a făcut apel la public pentru a desluși misterul unei presupuse victime, notează BBC

„În cei 23 de ani de magistratură, nu am mai văzut niciodată o situație ca aceasta. Nu avem niciun cadavru. Și nu avem o identitate a persoanei despre care credem că a fost ucisă”, a declarat Rémi Coutin.

Citește și: VIDE0 De ce a cerut interlopul oltean Rechinu, șeful mafiei românești din Mexic, să fie eliberat

Poliția are însă un suspect. Este vorba despre un polonez în vârstă de 46 de ani care trăiește în Franța de mulți ani, lucrând ca tâmplar. Acesta se află în prezent în arest.

Poliția crede că, la 9 martie, suspectul, aflat la volanul unui Audi negru sub influența alcoolului, a lovit o biciclistă pe un drum din apropierea orașului Grand Bourgtheroulde, la 140 km nord-vest de Paris.

Citește și: Misterul morții travestitului găsit într-un cămin din Tudor Vladimirescu, Iași

Crezând că a omorât-o, acesta s-a dus acasă să ia o lopată. Dar când s-a întors, a constatat că aceasta era încă în viață. Astfel, poliția crede că a omorât-o cu lopata, apoi i-a îngropat cadavrul. Bicicleta a aruncat-o la o groapă de gunoi.

Citește și: Interlopul Adrian "Beleaua" Corduneanu și soția finanțau cu bani din cămătărie un escroc imobiliar

Există foarte puține dovezi materiale care să ateste că toate acestea au avut loc cu adevărat. Nu există niciun cadavru, nicio mărturisire la poliție, nicio bicicletă. Mai presus de toate, nu există niciun raport privind dispariția unei bicicliste.

Motivul pentru care poliția este sigură că a avut loc o crimă este faptul că bărbatul le-a spus inițial persoanelor apropiate că el a făcut-o.

Ce le-a spus polițiștilor fosta iubită a suspectului 


La 14 mai - mai bine de două luni mai târziu - fosta iubită a suspectului s-a dus la secția de poliție din Dieppe. Aceasta a povestit că fostul ei iubit a sunat-o la 9 martie, în stare de ebrietate, pentru a-i spune că a ucis o femeie într-un accident.

Aceasta a fost versiunea sa inițială. Suspectul a sunat-o înapoi pentru a-i spune că totul era în regulă: femeia era în viață și se dusese acasă. Îngrijorată, ea a mers să-l vadă pe suspect a doua zi. Acesta nu era acasă, dar mașina sa prezenta avarii la parbriz și o pată mare de culoare roșie.

O biciclistă lovită cu mașina, apoi ucisă cu lopata și îngropată

 
Apoi, pe 13 martie, ea s-a confruntat cu suspectul în persoană și, de data aceasta, el a povestit întreaga poveste, inclusiv uciderea cu lopata și înmormântarea.

Alți trei martori l-au auzit dând versiuni diferite ale accidentului. O prietenă care s-a dus la el acasă mai târziu, în aceeași zi, l-a găsit curățându-și frenetic mașina avariată.

În fața ei, el i-a spus că femeia biciclist a supraviețuit. Cu toate acestea, prietena a făcut fotografii ale mașinii, care sunt acum o parte esențială a dovezilor poliției.

Un alt fapt incriminator este că suspectul a declarat că Audi-ul, care a fost găsit incendiat la mijlocul lunii aprilie, fusese furat. De fapt, el a recunoscut ulterior în fața poliției că el însuși i-a dat foc.

Arestat în luna iunie, suspectul a declarat inițial că povestea accidentului a fost o „glumă proastă”, inventată pentru a o face pe fosta sa iubită să îi fie milă de el. Avariile mașinii a susținut că și le-a provocat singur, folosind sânge de pui pentru pete.

Potrivit poliției, acesta a recunoscut ulterior că într-adevăr a avut loc un accident, dar că victima nu a fost rănită, înainte de a repeta din nou explicația „glumă proastă”.

Pentru a duce cazul mai departe, poliția trebuie să afle de urgență cine ar fi putut fi victima.

„O mulțime de oameni dispar fără ca poliția să fie anunțată”, a declarat procurorul Rémi Coutin.

Printre posibilități se numără faptul că femeia era o turistă sau o persoană străină care avea o a doua locuință, sau poate cineva care făcea un tur de ciclism pe distanțe lungi. De asemenea, ar fi putut să fi trăit în condiții grele sau în izolare.

 
Apelul la martori lansat de poliția din Rouen o descrie pe femeie ca având între 40 și 60 de ani, purtând un rucsac în spate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te