Olimpia Panciu, fata dintr-un „Trio Formidabil”. Unde a dispărut 25 ani. Ce artist i-a fost alături

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.08.2023 - 20:17
Olimpia Panciu și Mihai Constantinescu - Foto: Arhivă
Mircea Romcescu si Olimpia Panciu fug din țară să își trăiască iubirea - Foto: Arhive / imagine cu caracter ilustrativ

Mircea Romcescu și Olimpia Panciu au trăit o poveste de iubire demnă de film. Cei doi s-au îndrăgostit pe vremea când el era într-o altă căsnicie însă asta nu i-a împiedicat să-și găsească drumul unul către celălalt. Apoi au fugit în străinătate și și-au construit o viață în doi.

SHARE

Olimpia Panciu a fost una dintre cele mai îndrăgite cântărețe din vremurile comuniste. Frumoasa interpretă s-a bucurat de mare succes la public și a făcut parte din  „trioul formidabil”, alături de Marius Teicu și Mihai Constantinescu.

Și-a întâlnit marea iubire pe vremea când el era într-o altă căsnicie, însă asta nu a împiedicat-o să-l iubească. Ceva timp mai târziu, artista fuge în Danemarca, la el, unde rămâne și se căsătoresc. 

 Iubire nebună desprinsă din filme 

”Mie îmi plăcea Mircea de mult timp, dar era căsătorit. Mai târziu a divorţat şi atunci am zis că asta e şansa mea. M-am îndrăgostit nebuneşte de el. Mircea este dragostea vieţii mele”, a declarat artista pentru Revista ”Taifasuri”.

Dar şi  Mircea o iubea cu patimă, deşi credea că el nu-i de nasul unei femei atât de frumoase şi de talentate: „Şi mie îmi plăcea Olimpia, dar mă gândeam că e prea sus pentru mine. Însă până la urmă am sfârşit împreună, iar în 1986 ne-am şi căsătorit”, a completat  Mircea.

Anul 1983 a fost decisiv pentru viitorul lor. Formau deja un cuplu, ambii erau celebri, însă nu se mai simţeau bine în România, unde comunismul le sufoca spiritul artistic şi libertatea de creaţie:

„Ideea plecării încolţise de ceva timp în minţile noastre, însă nu se ivise niciodată ocazia să fim toţi trei (eu, Adrian, fratele meu, şi Olimpia) în străinătate. În ’83, eu şi Adrian am plecat cu trupa ”Sfinx” în Danemarca şi am hotărât să rămânem acolo. Problema era că trebuia să o aducem şi pe Olimpia”, a povestit Mircea.

S-au căsătorit în Danemarca

Şi, s-a găsit soluţia salvatoare: „Am aranjat atunci cu un prieten danez să îmi facă un contract fals, prin care să plec să cânt şi eu acolo. Era un contract de 2.000 de coroane (foarte mulţi bani pentru vremurile respective), însă Agenţia Română de Impresariat Artistic m-a lăsat cu greu să plec. Când am ajuns, am zis: «În sfârşit, libertate!».

Eu şi Mircea ne-am căsătorit în Danemarca, în aceeaşi zi în care s-au căsătorit şi Adrian Romcescu cu soţia lui, pe 20 noiembrie 1986”, a mai dezvăluit Olimpia.

Citește și: Încercările Angelei Similea: Al treilea soț era alcoolic și o umilea. Iubire secretă: Florin Piersic

Odată stabiliţi acolo, Olimpia, Mircea şi Adrian au format o trupă, alături de un chitarist danez, şi au plecat să cânte în Groenlanda, apoi au susţinut show-uri şi pe vase de croazieră.

Cu banii câştigaţi din muzică  şi-au cumpărat, în 1988, o casă cochetă, la 80 km de Copenhaga, dar în 2000 s-au mutat aproape de oraş, pentru că Mircea avea multe proiecte şi trebuia să fie cât mai aproape de televiziuni. Din 2012, cei doi soţi locuiesc mai mult în România, căreia atât de mult i-au dus dorul.

Cunoscuți pentru muzica lor

Mircea Romcescu este cunoscut ca fiind compozitor, multi-instrumentist, textier, vocalist și producator muzical. Cea mai de succes piesă a sa fiind "Tell Me Who You Are", pentru care a obținut trofeul Dansk Melodi Grand Prix 2002.

Olimpia a debutat cu melodia „Păpușa” la vârsta de 17 ani. Piesa era compusă de Mihai Constantinescu.

„Mi-a plăcut muzica de copil. În 1970 m-am înscris la Şcoala Populară de Artă, la clasa doamnei Florica Orăscu. Acolo i-am cunoscut pe Marius Ţeicu şi pe Mihai Constantinescu, care mi-au încredinţat melodia «Cu creionul pe hârtie». Mai târziu a venit la şcoală un viitor redactor muzical pe atunci, Titus Andrei, care căuta noi talente. I-a plăcut cum cântam şi m-a pus să imprim pentru radio.

Citește și: Angela Similea despre iubirea sa interzisă: „Avea o frumusețe de Făt-Frumos, fără a fi efeminat”

Când m-am auzit pentru prima dată cântând la radio, am început să ţip de bucurie. Mamei nu îi venea să creadă că eu sunt. Şi aşa a început totul”, potrivit taifasuri.ro

Mireca și Olimpia aveau să se întoarcă în România după 25 de ani în 2009. Și-au deschis un studio de înregistrări.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te